Nu kan du lade din elbil op på en tankstation

Nu kommer muligheden for at lade din elbil op på fem "normale" tankstationer i København.

Nu får du muligheden for at oplade din elbil op på fem københavnske tankstationer. Det er i Brøndby, Brønshøj, Kastrup, på Lyngbyvej og på Vasbygade i København.

Alle fem tankstationer er Shell-stationer, der tilbyder danske elbilister en samlet pakke af lade- og betalingsløsninger.

De fem tankstationer er nøje udvalgt af DCC Energi, fordi de oplever stor trafik på netop disse tankstationer. Ifølge DCC Energi, er infrastrukturen omkring opladning af elbiler lige nu, en af de største udfordringer, for udrulningen af elbilerne.

- Vi vil gerne have, at det skal være lige så nemt at være elbils bilist, som det er at have en bil, der kører på benzin eller diesel. Det er det, vi gerne vil hjælpe med, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør, DCC Energi.

DCC Energi står for driften af Shell-tankstationerne i Danmark.
DCC Energi står for driften af Shell-tankstationerne i Danmark.
Foto: TV2 Lorry

Det er DCC Energi, der implementerer lynladning på Shell tankstationer og står for driften af tankstationerne.

Prisen for el-opladning kommer til at stå på samme tavle som benzin og dieselpriserne. Det er dagsprisen på en kWh, der vises på tavlen ud til vejen.

- Det betyder konkret, at bilisterne får muligheden for at lade deres elbil op ekstremt hurtigt. Det er op til 300 Kilowatt, det er noget af det hurtigste, der findes. Samtidig er det på en lokation, der er nem at komme til og fra, siger Søren Møller Maretti.

Foreningen FDM er glade på elbils bilisterne vegne, de peger specifikt på Hovedstadsområdet, som et sted, der mangler lynopladnings muligheder til elbiler.

- Der er stort behov for ladestandere. Der er også et stort behov for flere spillere på markedet. Det er en rigtigt god mulighed for forbrugerne, at der kommer flere muligheder. Og flere forskellige, man kan købe sin ladeydelse hos, siger Torben Kudsk, afdelingschef, FDM.

Den nye ladeløsning tilbydes både til erhvervsvirksomheder og private kunder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik