"På onsdag lukker vi Pusher Street" - Københavns Politi varsler omfattende aktion

Onsdag klokken 15 bliver Pusher Street ryddet. Det oplyser Københavns Politi.

De plejer at slå ned som lyn fra en klar himmel, Københavns Politi, når de gennemfører aktioner på Christianias berygtede hashgade, Pusher Street. Men nu bliver det anderledes.

Københavns Politi har nemlig netop meddelt, at de på onsdag gennemfører en målrettet aktion, hvor hele gaden bliver ryddet for hashboder. Efter aktionen bliver politiet i gaden, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Med onsdagens lukning sender vi et første signal om, at Pusher Street står over for en markant ændring. Kl. 15 fjerner vi boderne, og vi bliver i Pusher Street, så hashsalget dermed vil være lukket resten af dagen. 

- Vi vil samtidig være synligt til stede andre steder både på Christiania og i andre områder af byen, hvor hashsalget kan tænkes at flytte hen, så det er vi klar til at håndtere, siger vicepolitiinspektør Simon Hansen i pressemeddelelsen fra Københavns Politi.

Spørg Os - Formular

_

Ikke ulovligt at være i Pusher Street

Københavns Politi understreger, at det ikke vil være ulovligt at opholde sig i gaden, men hvis man har hash på sig, risikerer man at blive anholdt og sigtet.

- Christiania er generelt et fredeligt sted, og både beboerne og erhvervslivet på Christiania har også tilkendegivet, at de ønsker en anden løsning i Pusher Street. Det vil vi i Københavns Politi gerne bidrage til, så alle kan færdes trygt på hele Christiania. 

- Samtidig fortæller vi med indsatsen de kriminelle grupperinger, der tjener på det organiserede hashsalg i Pusher Street, at deres tilstedeværelse på Christiania på et tidspunkt kommer til at stoppe, siger Simon Hansen.

Onsdagens aktion er den første af en række midlertidige lukninger, som Københavns Politi vil gennemføre den kommende tid. 
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik