Oversigt

Seneste nyt

Skimmelsvamp på Nexus koster 12 millioner kroner - unge bliver genhuset

Fund af skimmelsvamp på døgninstitutionen Nexus betyder nu, at nogle unge på børnehjemmet skal genhuses i en pavillon på stedet. Samtidig lukker to pladser lukker ned, mens skimmelsvampen bliver bekæmpet. I mellemtiden skal der findes “andre steder til unge med behov for en anbringelse på børne- og ungehjem med en tilsvarende målgruppe og støtteindsatser.”

Det oplyser Socialforvaltningen i Københavns Kommune til TV 2 Kosmopol.

Skimmelsvampen blev opdaget i august 2023, og onsdag blev der sat i alt 12,5 millioner kroner af til bekæmpelse og genhusning i forbindelse med den såkaldte Overførselssag 2023/2024.

Rambøll Byggeris undersøgelse på stedet viser, at tre ungeværelser og et vagtværelse er ramt. “Rambølls vurdering er, at ingen skulle være i risiko for at få sundhedsmæssige skader,” oplyser Socialforvaltningen, der også har været i kontakt med en biolog fra Rambøll. På den baggrund vurderer forvaltningen, at der “ikke har været tegn på reaktioner hos hverken de unge eller medarbejdere.”

Socialforvaltningen oplyser, at Nexus er i løbende dialog med Socialtilsyn Øst om indretningen i forbindelse med genhusningen.

“Der er et særligt fokus på hjemlighed, trivsel og sikkerhed for de unge og personalet.“

Der har den seneste tid været kritik af voldelig adfærd på døgninstitutionen Nexus, der fysisk ligger i Jægerspris. TV 2 Kosmopol har også tidligere afdækket forholdene på stedet