Stor festival flytter væk fra hjertet af København – og det er én bestemt nabo glad for

Syd For Solen flytter fra Søndermarken til Valbyparken. Den tidligere placering i Søndermarken har været omdiskuteret, fordi støjen fra festivalen generede dyrene i Zoo.

Hvis du har været vant til at drage mod Søndermarken for at opleve Syd For Solen musikfestival, skal du til at tage en anden rute. 

Syd For Solen oplyser i en pressemeddelelse, at festivalen flytter til Valbyparken i 2024.

Dens tidligere placering i Søndermarken har været omdiskuteret fordi dens nabo, København Zoo, har berettet om, at dyrene blev generede af den høje musik.

Tilbage i 2022 afholdt Syd For Solen sine første koncerter i Søndermarken, og festivalen endte med at være en stor succes.

Men mens glade mennesker hoppede rundt på græsset, travede dyrene i Københavns Zoo frem og tilbage med udspilede næsebor. 

Støjen fra festivalen generede dyrene så meget, at de udviste tegn på stress, og Zoo måtte ty til midler, de ikke har gjort brug af i mange år

Spørg Os - Formular

_

Dyrene måtte få beroligende medicin

Mads Frost Bertelsen er zoologisk direktør og dyrlæge i Københavns Zoo. Han berettede i 2022 til TV 2 Kosmopol om, hvordan musikken påvirkede dyrene. 

- Okapierne var stressede på et niveau, hvor vi var nødt til at give dem beroligende medicin. Girafferne måtte vi lukke ind i stalden for at få dæmpet støjen omkring dem, fortalte han til TV 2 Kosmopol, og tilføjede: 

- Det sker ellers aldrig, at vi må medicinere dyrene på den måde. Vi gjorde det én gang sidste år, hvor der blev lagt ny asfalt hele dagen. Men ellers er det hvert fald ikke sket siden 2003, hvor jeg blev ansat.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Her har vi den så - den stakkels okapi, der blev stresset af støjen fra Syd for Solen tilbage i 2022.
Her har vi den så - den stakkels okapi, der blev stresset af støjen fra Syd for Solen tilbage i 2022.
Foto: Frank Rønsholt - Zoo


En hensynsfuld festival

Flere uger op til festivalen, indgik Syd For Solen en aftale med København Zoo om, at de kunne kontakte festivalen, hvis der opstod problemer. 

Lørdag aften blev dyrene så stressede, at Zoo måtte ringe festivalen op. Efterfølgende blev der hurtigt skruet ned for musikken. 

Nikolaj Thorenfeldt er direktør for Syd For Solen, og han bekræfter, at København Zoo ringede festivalen op. 

- Det er klart, at vi ved, at vi fylder lidt. Og Zoo er en kæmpe nabo til os. Vi er kun interesserede i, at de synes. det er rart, at vi er der. Så vi har godt naboskab, og så løser man de problemer, der måtte være, sagde han til TV 2 Kosmopol.

 Og nu har Syd For Solen altså fundet en ny placering, der ikke er til gene for dyrene i Zoo, 

- Det har været helt fantastisk at begynde det eventyr i Søndermarken, men for at øge den samlede kvalitetsoplevelse for publikum skal der nu en anden smuk og grøn ramme til - med mulighed for alt det, vi gerne vil give publikum oven i de fantastiske musikoplevelser, skriver Syd For Solen i en pressemeddelelse. 

Samtidigt er festivalen rykket fra start juni til start august og løber af stablen i Valbyparken den 8., 9. og 10. august 2024.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik