Kursskifte fra Movia efter bøde til ukrainske flygtninge – nu bliver bussen gratis

Mandag modtog to ukrainske flygtninge en bøde af Movia for at køre uden billet – nu bliver det gratis for ukrainske flygtninge at tage bussen.

Deutsche Bahn har gjort det, DSB har gjort det – og nu har Movia også gjort det:

Gjort det gratis for ukrainske flygtninge at bruge den offentlige transport.

Det oplyser Movia til TV 2 Lorry.

Dermed har busselskabet indført samme regel med transportministeriet, som DSB gjorde mandag.

Det sker efter, at TV 2 Lorry mandag bragte en historie, hvor to ukrainske flygtninge og en busfuld danskere så måbende til, da de ukrainske flygtninge blev tildelt bøder for at køre med bussen uden gyldig billet, mens de var på vej til Center Sandholm, som er deres nye hjem den kommende tid.

Men nu er bøden annulleret, ligesom reglerne er blevet ændret, oplyser Movia.

- Movia udviser selvfølgelig konduite i sådan en situation, og derfor er afgiften naturligvis også blevet annulleret.

- Samtidig har vi mandag indført samme regel som den, transportministeriet har aftale med DSB, så ukrainske flygtninge ikke skal betale for billet i busser og lokaltog, hvis de fremviser et gyldigt ukrainsk pas, lyder det fra Camilla Struckmann, der er direktør for kommerciel og kunder i Movia, i en skriftlig kommentar til TV 2 Lorry.

En personlig undskyldning

Samtidig oplyser direktøren, at Movia nu har overbragt en personlig undskyldning til de to ukrainske kvinder, der chokerede måtte tage imod bødeforlægget af buschaufføren mandag eftermiddag.

- Vi har her til morgen været i kontakt med Center Sandholm, hvor de ukrainske flygtninge bor, da vi ikke har deres telefonnumre.

- Personalet på centeret har været meget hjælpsomme og lovet at give de to ukrainske flygtninge besked med det samme om, at vi undskylder, ligesom de selvfølgelig ikke skal betale afgiften. De har meget andet at tænke på, så dette skal selvfølgelig ikke være en bekymring, skriver Camilla Struckmann fra Movia.

Historien om de to ukrainske flygtninge, som fik en bøde, blev oplevet af Olivia Koefoed Olesen.

Hun delte sin oplevelse i bussen på sin Twitter-konto og talte herefter med TV 2 Lorry.

Her beskrev hun, hvordan de to kontrollører spurgte, om kvinderne havde billet til bussen, efter de havde set deres blå ukrainske pas.

Det havde de to flygtninge ikke, og så endte de med en bøde på 750 kroner hver.

- Jeg synes det var sindssygt langt ude, at de (kontrollørerne red.) ikke gjorde en undtagelse. Der sidder nogle, som har fået at vide, at de kan rejse gratis. De er flygtninge og er både bange og rystede, så der SKAL bare gøres en undtagelse, sagde Olivia Koefoed Olesen.

- Det er vanvittigt, at de to kvinder ikke bare får lov til at køre med bussen i denne her tid, hvor de er på flugt fra krig i deres hjemland, tilføjede hun.

Nu er en sådan undtagelse altså trådt i kraft, og ukrainske flygtninge kan rejse gratis med Movia ved fremvisning af gyldigt pas.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik