Skuffet Frank Jensen: Borgerne skal ikke betale regningen

De københavnske politikere skal finde to milliarder kroner, efter at byggeplaner på Amager Fælled er droppet.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, Soc.dem, har i lang tid forsvaret det meget omdiskuterede lejlighedsbyggeri på Amager Fælled i København.

Men onsdag lavede han en kovending af dimensioner, som betyder, at de eksisterende byggeplaner på Amager Fælled er ændret, og at planerne om at bygge på området nær Sundby Station er droppet.

I 1994 blev anvendelsen af området til byggeri besluttet. Området blev solgt for at finansiere metrobyggeriet. Der skulle være 2000-3000 boliger i op til syv etagers højde på området. Men det er historie nu.

Udmeldingen kommer, efter at Venstre og De Konservative har trukket støtten til planerne.

Skal finde to milliarder kroner

Dermed skal politikerne i København finde to milliarder kroner, der skulle være rejst via byggeriet og brugt på metroen.

Frank Jensen er skuffet over det nu kuldsejlede projekt. Regningen skal dog ikke ud til borgerne, selv om man ikke har det store beløb i kommunekassen, siger han til Ritzau.

- Regningen ender på vores bord og bliver ved med at være der, indtil den er betalt. Kan man ikke realisere boliger og dermed byudvikling, så skal den finansieres af skatteyderne. Det har jeg ikke tænkt mig. Jeg har ikke tænkt mig at gå ud og bede københavnerne om at betale regningen.

- De penge, vi har i kassen, er penge, som skatteyderne har betalt for, at de kan få bygget nogle skoler og daginstitutioner. At der kan blive en boldbane og en park ude i Nordhavn.

"Havde været et dejligt boligkvarter"

Er planerne for byggeriet over for Sundby Station helt opgivet?

- Ja. Jeg kan ikke forestille mig, at der i den nuværende borgerrepræsentation eller efter et kommunalvalg kan findes et flertal for at vende tilbage til det byggefelt, som har været planlagt i 25 år.

- Venstre og De Konservative har peget på et nyt byggefelt, der hvor der er planlagt en campingplads på det fredede areal ved Vejlands Allé. Så er det der, vi nu søger at gennemføre byggeriet og planen om at finansiere metrobyggeriet, siger Frank Jensen.

Er denne udvikling skuffende set fra din stol?

- Jeg troede, at jeg indtil i går (tirsdag, red.) havde et flertal for at stå fast. Også selv om der er kommunalvalgkamp lige om lidt.

- Det havde været et dejligt boligkvarter, vi ville have fået tæt på en metrostation. Der kunne bo familier og studerende, som ikke selv har bil, fordi man bor lige op og ned af en metro. Og man kunne cykle ind til byen, siger Frank Jensen.

Et afsluttet kapitel

Er der andre steder i området, hvor det er ligeså oplagt at bygge?

- Nej. Aftalen var dengang, at den grund ved Sundby Station ikke var fredet.

- Men det er et afsluttet kapitel. Nu skal vi undersøge, om vi kan få de samme kvadratmeter og vilkår ved at bygge på campinggrunden. Det er den plan, jeg nu vil forfølge, siger Frank Jensen.

Hvis fredningen skal ophæves på campinggrunden, skal det besluttes i Folketinget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik