19.000 har meldt sig til at hjælpe med at overvåge coronavirus

Statens Serum Institut søgte danskere til at overvåge coronavirus. 19.000 danskere indgår i overvågningen.

Opdatering den 23. marts.
19.000 danskere har meldt sig til at hjælpe Statens Serum Institut med at overvåge udbredelsen af coronavirus i Danmark. Derfor lukker Influmeter nu for tilmeldinger.

Antallet af smittede i Danmark stiger stødt, men det er ikke alle, der bliver testet.

Så hvor højt er tallet af smittede så? Det er der lige nu ingen, der ved.

Men selvom myndighederne har opgivet at følge nøjagtigt med, så vil man stadig gerne have en nogenlunde fornemmelse.

Derfor bad både sundhedsministeren og Statens Serum Institut i sidste uge os danskere om hjælp ved at tilmelde os det såkaldte "Influmeter", der er et program til overvågning af forskellige typer influenza blandt danskerne, som coronavirus også er blevet omfattet af.

Det har 19.000 danskere gjort.

- Influmeter er midlertidigt lukket for tilmeldelse. Vi har nu 19.000 deltagere, og det er helt vildt, skriver Influmeter på Facebook.

Svar på spørgeskema hver uge

Hidtil har influmeteret hver uge registreret hvor mange danskere, der havde symptomer på influenza, forkølelse eller mave- og tarmsygdomme.

Nu er influmeteret blevet udvidet, så det også medtager de symptomer, der passer til covid-19.

Alle, der bor i Danmark, har kunnet tilmelde sig Influmeter - uanset om man er syg eller rask. Influmeter skriver dog, at der typisk er en overvægt af personer med symptomer, som melder sig.

Influmeteret fungerer ved, at de tilmeldte, hver uge svarer på et kort spørgeskema om, hvorvidt de har følt nogle symptomer på sygdom.

Dermed får Statens Serum Institut et nogenlunde retvisende indblik i, hvor mange danskere der er ramt af influenza.

Ud over Influmeter arbejder Statens Serum Institut også på en anden front for at få et bedre overblik over smittespredningen.

Et udsnit af landets praktiserende læger vil på stikprøvebasis udlevere hjemmetest til borgere med milde symptomer på virusset.

 

 

 

Herunder kan du se, hvordan influmeteret løbende har registreret symptomer for influenza, forkølelse og mave- og tarmsygdomme:

 
 
Foto: Statens Serum Institut

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik