Nu er det forbudt igen: Her risikerer hundeejere at få bøder

Hundeejere skal fra den 1. april tænke sig godt om, hvis de lufter deres hund på stranden.

Mange hunde elsker at komme på stranden.

Men hvis det foregår uden hundesnor, risikerer man som hundeejer at få udskrevet en bøde, og den er ikke billig.

Fra den 1. april til den 30. september skal hundeejere ifølge naturbeskyttelsesloven holde deres hund i snor, når den luftes på de danske strande.

Sker det ikke, kan man få en bøde på 2.000 kroner.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse er loven til for at respektere de badende gæster. Der er dog også en anden god grund til at holde hunden i snor i denne periode.

- Efter 1. april er det vigtigt at tage hensyn til de ynglende fugle rundt omkring på strandene. Vi kan ofte ikke selv se dem, men vores hundes snuder kan nemt finde dem. Det er derfor vigtigt at give fuglene fred til at passe sine unger uden at skulle frygte løse rovdyr som hunde, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Ødelægger strandtur

Der er også strande, hvor det er helt forbudt at lufte sin hund. 

Derfor skal man altid holde øje med skiltningen, uanset hvad tid på året, hunden bliver luftet, lyder det fra dyreværnsorganisationen.

Selvom hunden skal i snor, så ødelægger det dog ikke strandturen for hunden, der stadig vil få en masse sanseoplevelser.

- En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej, siger Jens Jokumsen. 

Hvis du gerne vil lufte hunden uden snor, kan du se her på kortet, hvor det kan lade sig gøre. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik