Restauranter, der venter i spænding på at få tildelt Michelin-stjerner for deres udsøgte mad, må vente længere, end de plejer.
De ellers så famøse stjerner, der plejer at blive uddelt ved et arrangement i februar, er ligesom mange andre arrangementer nemlig blevet udskudt af coronavirussens hærgen.
Derfor må de nordiske restauranter vente til engang i foråret, før de får vished om, hvem der løber med de eftertragtede stjerner.
Det skriver dækfirmaet Michelin i en pressemeddelelse.
- Det seneste år har været ekstremt udfordrende for restaurationsbranchen i hele verden. Alligevel har vores team været utroligt imponeret over det engagement og den kreativitet som kokke og deres medarbejdere har udvist under krisen.
- Ved, at vi holder fast i at lancere 2021-stjernerne i den nordiske Michelin-guide i et år som dette, håber vi på at kunne fejre og skabe opmærksomhed om hele branchen, siger Gwendal Poullennec, International direktør for Guide Michelin.
Digitalt event
Det er endnu ikke fastlagt, hvornår i foråret stjernerne vil blive uddelt, men sikkert er det, at det ikke bliver ved et fysisk arrangement.
Uddelingen af stjernerne vil i stedet foregå ved et digital event, der afholdes i samarbejde med Visit Region Stavanger i Norge.
Udover uddelingen af de eftertragtede Michelin-stjerner vil det digitale lanceringsevent også inkludere det nye udvalg af Michelins ”grønne stjerner”. Denne anerkendelse går til restauranter, som er engageret i bæredygtig gastronomi.
For tredje år i træk uddeles også de særlige hæderspriser til kokke, som formår at påvirke og udvikle branchen på forskellige måder.
Datoen for afholdelsen af det digitale event, hvor de nordiske restauranter får tildelt Michelin-stjerner, vil blive offentliggjort i løbet af foråret.