I årevis har pendlerne ønsket en ny løsning – til næste år bliver den virkelighed

Det har længe været efterspurgt af danskerne, og nu bliver en app på telefonen virkelighed for brugerne af Rejsekort.

Du kender det måske. Du er lidt for sent på den, og nu står du og leder febrilsk efter det lille plastikkort for at tjekke ind, før hylet lyder, og toget kører.

Men nu kan du snart glemme alt om det scenarie – for i 2024 kommer Rejsekortet som en app, skriver selskabet Rejsekort & Rejseplan A/S i en pressemeddelelse.

Det til tider udskældte elektroniske billetsystem til tog, bus og metro, som har været fuldt implementeret i landet siden 2017, får nemlig et digitalt sidestykke, som vil fungere gennem telefonen på linje med eksempelvis digitale betalingskort.

Tjek ind før rejsen

I den kommende Rejsekort-app vil de rejsende kunne tjekke ind via appen, før de påbegynder en rejse og tjekke ud, når rejsen er afsluttet.

Med app-løsningen er det ikke længere nødvendigt at tjekke ind en ekstra gang, når der skiftes mellem fjerntog, S-tog, bus eller metro på rejsen.

- I vores kundeundersøgelser har det fysiske check ind og check ud været fremhævet som nogle af de største ulemper ved det nuværende Rejsekort. Det løser vi nu med en check ind og - ud-løsning på mobilen, fortæller Kasper A. Schmidt, der er administrerende direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S.

Spørg Os - Formular

_

Det bliver den schweiziske leverandør Fairtiq, som skal lave Rejsekort-appen.

Firmaet står bag en app-løsning til den offentlige transport i hele Schweiz, dele af Østrig og det sydlige Tyskland, og har ifølge Rejsekort & Rejseplan A/S leveret det bedste tilbud.

- Det har været en prioritet at vælge en velafprøvet løsning, der er enkel og nem for de rejsende at anvende, så vi hurtigt kan levere Rejsekort-appen til gavn for de rejsende i kollektiv transport, siger Kasper A. Schmidt.

Et langvarigt ønske

TV 2 Kosmopol har i en række artikler fortalt, hvordan brugerne af Rejsekortet gennem en længere periode har efterspurgt en smartere løsning end plastikkortet, man skal bruge i dag.

Hos Skånetrafikken i Sverige kan man eksempelvis scanne sit betalingskort, når man stiger ombord på bussen – et system, der ligner det, man i årevis har haft i Londons metro.


Er allerede testet

Men hos Rejsekort & Rejseplan A/S er det app-vejen, man har valgt at gå, og allerede i 2022 blev Fairtiqs appløsning testet.

Det skete i Nordjylland, hvor en gruppe rejsekortsbrugere gennem fire måneder brugte appen frem for det fysiske rejsekort, når de skulle rejse.

Ifølge Rejsekort & Rejseplan A/S er det de erfaringer, man nu vil tage med sig videre.

- De rejsende var glade for flere ting i test-appen, blandt andet en huske-notifikation til check ud, og at man ikke behøvede checke ind igen undervejs, når man skiftede transportmiddel undervejs på rejsen.

- Pilottesten i Nordjylland viste også en høj nøjagtighed i rejsehistorikken, så de rejsende blev afregnet korrekt pris for den gennemførte rejse, lyder det fra direktøren.

Rejsekort & Rejseplan A/S oplyser ikke, hvornår den nye app præcist lanceres – blot at det vil ske ”i løbet af 2024”.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik