Få overblikket: Sådan kommer WorldPride til at påvirke den københavnske trafik

Den store WorldPride-parade bliver i år afholdt under helt andre forhold end dem, der normalt gør sig gældende. Blandt andet skal den store pride-parade starte seks steder.

Dunkende musik, glimmer og regnbueflag er hovedingredienserne, når mangfoldigheden fejres med glade folk i sprudlende kostumer, danser gennem gaderne og tiljublende tilskuere.

Årets WorldPride-parade, der afholdes lørdag, bliver ingen undtagelse. Men grundet coronarestriktioner bliver den alligevel anderledes.

Der bliver nemlig ikke tale om én enkelt parade, men parader. Faktisk hele seks af slagsen.

- Vi har inddelt paraden i seks mindre bider. De vil starte i forskellige hjørner af byen og i en stjerneformation gå gennem København for til sidst at mødes til afslutningsceremonien i Fælledparken, siger Benjamin Hansen til TV 2 Lorry.

De seks parader vil starte på forskellige tidspunkter mellem klokken 15.00 og 16.00, så de ankommer til Fælledparken i grupper af tre.

Ruterne starter på henholdsvis Højbro Plads, Københavns Rådhusplads, Den Sorte Plads, Israels Plads, Churchillparken og Svanemøllen st.

Nedenfor kan du se kort over ruterne. 

pride-rute-1-3
pride-rute-3-6

Ruterne har lidt forskellige længder. Ruten fra Svanemøllen st. er 2 kilometer lang, og er dermed den korteste af de seks ruter. Den længste rute er 4,2 kilometer og begynder på Højbro Plads.

Opdelt afslutningsceremoni

Fælledparken vil danne hovedrammen om afslutningsceremonien, der markerer afslutningen på Københavns og Malmøs værtskab for WolrdPride 2021.

Her vil det være deltagerne fra paraden have automatisk adgang:

- Dem, der har gået i paraden, har fået et armbånd på, som giver adgang til Fælledparken. Derudover er der frigivet gratis billetter, som folk kan anskaffe sig, siger Benjamin Hansen.

Foruden Fælledparken har man fra arrangørernes side også valgt at inddrage KB-Hallen i afslutningsceremonien.

Herfra vil afslutningsceremoniens livekoncerter nemlig bliver spillet foran 1500 tilskuere. Koncerterne vil samtidig blive livestreamet på storskærme i Fælledparken. 

Afslutningsceremonien vil desuden blive livestreamet både på Facebook og YouTube. 

Vil påvirke trafikken

Mens mangfoldigheden fejres, så vil det også påvirke trafikken og færdselsmulighederne. Hele lørdag vil Fælledparken således være afspærret.

Københavns Kommune oplyser til TV 2 Lorry, at der i forbindelse med selve paraden ikke vil være nogen fast afspærring, men at politiet vil håndtere paraden gennem byen.

- Grundet Covid19 restriktioner er paraden reduceret, og der forventes derfor ikke de store trafikale udfordringer, lyder det.

I faktaboksen nedenfor kan du danne dig et overblik over, hvor og hvornår du skal være opmærksom på lokale afspærringer i byen. 

Her bliver der også spærret af i København:

 • Gammel Strand: Der spærres lokalt i området ved Gammelstrand/Nybrogade fra den 10. til 22. august.

 • Fælledparken: Der inddrages 12 parkeringspladser på Øster Allé fra den 16. august til 22. august.

 • Middelalderbyen: Der spærres lokalt i Middelalderbyen i forbindelse med to gadefester på Cafe Oscar og Centralhjørnet lørdag den 21. august

 • Kvægtorvet: Der spærres lokalt ved Kvægtorvet fra den 14. til 22. august.

Kilde: Københavns Kommune.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik