Nyt projekt gør det nemmere at lade sin elbil

Et nyt projekt vil gøre det nemmere for elbilejere at lade bilen op og sikre, at der altid er en ledig plads ved en ladestander.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange elbilejere har nok oplevet at køre rundt med søgende øjne i jagten på opladning, mens angstens sved pibler frem på panden.

Det er nemlig ikke altid helt nemt at finde opladningsmuligheder, der er ledige, og det er potentielt et problem for den grønne omstilling. 

Faktisk viser en rapport fra Region Hovedstaden, at det for mange er en kæmpe forhindring for at købe en elbil, at det kan være svært at vide, hvor og hvornår man kan lade sin bil op.

Det vil projektet 'Book en ladestander' lave om på, lyder det i en pressemeddelelse.

Og som navnet antyder, er formålet med projektet at gøre det nemmere for bilister at planlægge deres ruter og få ladet deres bil op. Det skal ske ved, at de kan booke tid til en ladestander i en app.

Frem til 15. oktober er der åbent for bookinger til ladestandere i Måløv, Ballerup og ved Godthåbsparken i Alberslund. 

Og på Grønttorvet i Valby vil man fremover permanent kunne bestille tid til opladning.

Klogere på fremtidens infrastruktur for elbilisme

Appen er udviklet af firmaet Power Fuel i samarbejde med virksomheden Schneider Electric, der specialiserer sig indenfor energioptimering.

- Vi har udviklet PowerFuel-app'en for at gøre det nemt, trygt og fleksibelt at oplade sin elbil og få endnu flere til at komme over på elbilholdet. For jo flere barrierer vi kan være med til at overkomme for elbilejerne, jo bedre er det i sidste ende for klimaet, siger Jacob Axeltoft, der er CEO i Power Fuel, i pressemeddelelsen.

Foruden at booke en opladning kan brugerne af appen også have overblik over lademuligheder rundt omkring, betale og holde øje med deres forbrug.

Projektet er finansieret af Region Hovedstaden og har allerede kørt siden midt juni. Ambitionen er at blive klogere på, hvordan fremtidens infrastruktur for elbilismen skal indrettes.

- I september måned udgjorde elbiler hele 22,4 procent af det samlede bilsalg og hybridbiler 22,9 procent. Og alt tyder heldigvis på, at andelen er stigende, siger Lars Skovly, Account Manager hos Schneider Electric, i pressemeddelelsen.

- Derfor er det helt essentielt, at vi finder løsningerne nu til at imødegå spidsbelastninger, efterhånden som der kommer flere elbiler i Danmark og dermed være med til at sikre den bæredygtige transport med endnu flere intelligente ladestandere.

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

København er ramt af strejke blandt skraldemænd.

Nu kommer der top på affaldet:
Flere hundrede københavnske skraldemænd strejker

Michael Ziegler stamcelledonation

Efter borgmesters opråb:
Interesse for stamcelledonation er eksploderet

Sjællands Universitetshospital

Egen stue med udsigt – første etape af Region Sjællands supersygehus er klar

Vis mere
20230320-101929-A-2000x1122ma

Kendt pizzakæde lukker

20180824-112912-6-1920x1280we

S og SF vil droppe gratis parkering om søndagen i København: "En rigtig dårlig idé"

Vis mere