Oversigt

Seneste nyt

Kraftig brand i Rødovre - 49 brandmænd i aktion

Et stort antal brandfolk og køretøjer har natten igennem bekæmpet, hvad Hovedstadens Beredskab selv betegner som en kraftig brand.

Hovedstadens Beredskab har natten til fredag gennemført en større slukningsindsats i Rødovre.  Ilden var så kraftig, at beredskabet havde 49 brandfolk fordelt på 21 køretøjer i aktion for at få ilden bekæmpet,

Branden opstod i en bygning på Damhus Boulevard, og der er tale om en villa, som er under renovering.

Ved 04-tiden havde brandfolkene så meget kontrol over situationen, at en del af mandskabet kunne sendes hjem. På Twitter oplyser beredskabet, at de har haft stor fokus på, at ilden ikke spredte sig til nabobygningerne.

Ilden er fortsat ikke helt bekæmpet, og indsatsen kommer derfor til at strække sig frem mod fredag formiddag, lyder vurderingen.

Vagthavende operationschef, Michael Jonsen, oplyser til TV 2 Kosmopol, at der er tale om en villa, som er under renovering.

- Da vi kom frem brændte det kraftigt. beboerne i nabohusene blev evakueret, men de kan vende tilbage i løbet af formiddagen, siger han og tilføjer, at huset er helt brændt ned.

Brandfolkene viste ikke, om der var mennesker til stede i huset og gav derfor den del videre til politiet. Københavns Vestegns Politi oplyser i den forbindelse til TV 2 Kosmopol, at de ikke går ud fra, at nogen opholdt sig i bygningen, netop fordi den var under renovering. Men det endelige svar kan man først få, når der er adgang til brandtomten. 

Operationschef Michael Jonsen fra Hovedstadens Beredskab siger videre, at det besværliggjorde slukningen, at huset havde stillads omkring sig. Derfor har det været nødvendigt at tilkalde et krankøretøj, som har kunnet fjerne så meget af stilladset, at slukningsarbejdet kunne gennemføres.

Slukningsarbejdet fortsætter til et stykke op ad formiddagen.


Beredskabet måtte tilkalde et krankøretøj, der kunne fjerne det stillads, som besværliggjorde slukningsarbejdet.
Beredskabet måtte tilkalde et krankøretøj, der kunne fjerne det stillads, som besværliggjorde slukningsarbejdet.
Foto: Presse-fotos.dk