Internat advarer om "kanin-krise": 'Vi har været nødt til at lukke helt ned'

Roskilde Internat er så pressede over antallet af indleverede kaniner, at de har set sig nødsaget til at lukke for adgangen for nye kaniner.

Hos Roskilde Internat har man i årevis taget sig af de mange kaniner, der er blevet indleveret af private eller bragt ind af en dyreambulance gennem 1812. 

Men de seneste tre måneder har internatet været nødt til at lukke dørene for nye kaniner, da presset simpelthen er blevet for stort. 

Det fortæller Carina Løkkegaard, der er dyrepasser på Roskilde Internat. 

- Vi har både måtte lukke ned for kaniner fra 1812 (dyreambulancen red.) og fra private, der af den ene eller anden grund vil af med deres kaniner, fortæller hun til TV 2 Kosmopol. 

Svært ved at huske en mere presset tid

Baggrunden for det store pres af indleverede kaniner skal findes flere steder, fortæller Carina Løkkegaard, der har arbejdet på Roskilde Internat i ti år og har svært ved at huske en mere presset periode i al den tid hun har været dyrepasser. 

- Kaninerne ender hos os af flere årsager. De kan enten være dumpede udenfor af deres tidligere ejere, men det kan også være kaniner, der er købt til børn, men som så mister interessen, hvorefter forældrene står med ansvaret og gider ikke hænge på kaninerne, siger hun. 

Og netop forældre er ofte med til at skabe problemer for både kaniner og internatet, fordi de slet ikke har sat sig ind i tingene, når børnene får kaniner. 

- Der sker ofte det, at man giver to kaniner til sine børn, og så troede man, at det var to hunner, men pludselig er der ni kaninunger inde i buret. Og så synes folk, at det da er hyggeligt for børnene med de små kaniner, men der er simpelthen ikke et marked for det, og så ender de her,  siger Carina Løkkegaard, der af samme årsag gerne så et regulært stop for kaninavl blandt private. 

Vil have stop for privat avl

- Vi vil gerne have stoppet for privat avl af kaniner, indtil der igen er et naturligt leje af kaniner herhjemme, så vi ikke forværrer den nuværende situation, siger hun og peger på et andet sted, der vil gøre en enorm forskel. 

- Neutralisering af kaniner er et kæmpe skridt for at dæmme op for problemerne, og samtidig skal folk i langt højere grad tage ansvar og ikke bare tage kæledyr ind med skyklapper for øjnene. For hvis folk reelt vidste, hvad det kræver at have en kanin, ville de formentlig ikke gøre det. 

Nedenfor kan du se et tidligere indslag fra TV 2 Kosmopol om Roskilde Internats udfordringer med kaniner, der blev dumpet og efterladt af deres ejere. 

Under coronakrisen anskaffede folk kæledyr som aldrig før. Nu smider de dem ud - bogstavelig talt.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik