Greta Thunberg forarget efter TV 2 Lorrys afsløringer i spildevandssagen

Den verdenskendte klimaaktivist Greta Thunberg blander sig nu i debatten om udledning af spildevand i Øresund.

Danmarks udledning af beskidt spildevand i Øresund har trukket overskifter også på den anden sidste af sundet. 

Og nu melder klimaaktivisten Greta Thunberg sig i koret af kritiske røster. 

- Danmark var ved at hælde 290 millioner liter ufiltreret toiletvand ud i havet. Det viser sig, at København siden 2014 har hældt 35 milliarder liter spildevand ud i Øresund, skriver Greta Thunberg onsdag formiddag på Twitter. 

- Ja, samme København, der siger, de vil være "klimaneutrale" i 2025.

De 35 milliarder liter urenset spildevand er den mængde, der er blevet udledt i perioden 2014 til 2018. Det har TV2 Lorry afsløret i mandags. 

Sagen om den planlagte udledning af 290 millioner liter spildevand har fået stor politisk opmærksomhed. Først var meldingen, at udledningen ikke kunne stoppes. Men senere er udledningen blevet udskudt til oktober.

Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen, der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, sagde tidligere på ugen til Ritzau, at man politisk har haft for lidt fokus på spildevandsudledning.

- Det er meget tydeligt, at den her sag har fået en politisk bevågenhed, som andre sager ikke har haft. Det kan godt være, at vi nu bare er blevet mere opmærksomme på den her slags udledning.

- Sådan er det jo tit. Det er det, der er godt ved, at nogle sager kommer i medierne. Vi kan blive opmærksomme på noget, som for os risikerer at blive noget, der bare sker, sagde hun.

Danmarks Naturfredningsforening har kaldt udledningen af de 290.000 kubikmeter for uhørt, og en lang række politikere har i de seneste dage kritiseret beslutningen.

Det er teknik- og miljøforvaltningen, der har givet selskabet bag udledningen, Hofor, tilladelsen. Udledningen er altså udskudt til oktober.

I mellemtiden skal et kommissorium bestående af fagfolk og jurister undersøge, om der kan være sket en fejl i sagsbehandlingen, og om der er alternativer til udledningen i Øresund.

På fem år har Københavns Kommune udledt 35 mio. kubikmeter spildevand i Øresund. Årsag: Rensningsanlæggene kan ikke håndtere de store mængder regnvand.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik