Lasse spørger: Hvorfor er der ikke et samlet oversigtskort over S-tog og metro inde i togene?

DSB mener, at det nuværende overblikskort i S-tog gør passagerer trygge ved, at de er på rette spor. Metroselskabet mener ikke, at der er plads til et andet kort i metrotogene.

Der er noget, der ikke giver mening for Lasse Friis fra Hvidovre, når han kører med S-tog eller metro i hovedstadsområdet.

Han undrer sig over, hvorfor der ikke inde i togene er et samlet kort over alle linjeføringer for S-tog og metro.

Derfor har han henvendt sig til TV 2 Kosmopols Spørg Os-univers, hvor hans spørgsmål fik så mange stemmer, at det blev til et ugens vinderspørgsmål.

“Mange passagerer og turister skifter mellem S-tog metro, men der findes ingen samlede kort,” skriver Lasse Friis i sit spørgsmål.

Der er oversigtskort på perronerne, men ikke inde i togene, og det kan være en udfordring for mere urutinerede tog-passagerer, mener Lasse Friis.

- Når man står i et metrotog på vej mod Nørreport, hvordan ved man så, at man kan skifte til S-tog? I S-tog er der kun kort over S-togsnettet og tilsvarende i metrotog, siger Lasse Friis til TV 2 Kosmopol.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Spørg Os

 • Denne artikel er blevet til på baggrund af TV 2 Kosmopols brugerinddragende fællesskab Spørg Os.

 • Her kan alle skrive ind med deres spørgsmål eller undren fra hverdagen som borger i hovedstadsområdet.

 • Følg med i afstemningen og stil dit eget spørgsmål ved at klikke ind på Spørg Os-siden her.

Lasse Friis nævner også, at han på rejser til eksempelvis Paris har lagt mærke til, at metrotogene i den franske hovedstad er udstyret med et samlet kort over alle togstrækninger.

TV 2 Kosmopol har været i kontakt med RATP, der står for togtrafikken i Paris og omegn. De oplyser, at kortet herunder - produceret af hovedstadsregionen Ile de France - hænger i togene i Paris.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Kortet, der hænger i togene i Paris.
Kortet, der hænger i togene i Paris.
Foto: RATP

Rammer målgruppe

TV 2 Kosmopol har henvendt sig til både DSB og Metroselskabet for at få svar på spørgsmålet fra Lasse Friis.

I DSB oplyser pressevagten:

“DSB har prioriteret at ramme vores målgruppe bedst muligt ved at skabe et godt og overskueligt overblikskort til kunderne inde i toget. Der, hvor man stiger ind og ud af S-toget, kan man se et kort over hele S-togsnettet. Man kan også se, hvor man kan skifte til regionaltog og metro. Det er markeret med gråt. På den måde føler man sig tryg ved, at er man på rette spor.”

“Vi har på vores stationer glasvitriner med et stort oversigtskort, hvor de, der er interesserede, kan danne sig et overblik over den kollektive trafik i hele hovedstadsområdet.”

“Målrettet turister har vi den engelske udgave af Rejseplanen - Journey Planner - som trafikselskaberne markedsfører i samarbejde med Wonderful Copenhagen og VisitDenmark.”

Da TV 2 Kosmopol igen spørger konkret til, hvorfor der ikke er et samlet oversigtskort over S-tog og metro i S-togene henviser DSB til de svar, de allerede har givet.

Spørg Os - Afstemning

_

Pladsmangel i metroen

I Metroselskabet er der “et stort ønske” om at give passagerer “det bedste overblik over deres muligheder for at benytte den kollektive trafik.”

quote Desværre er det ikke muligt - grundet pladsmangel

Metroselskabet

“Desværre er det ikke muligt - grundet pladsmangel - at lave et komplet kort over alle S-togs strækninger i togene. Her er det prioriteret, at man først og fremmest kan orientere sig om Metroens stationer, men samtidig er der gengivet på kortene, hvilke stationer der er mulig at skifte til anden kollektive trafik – eksempelvis S-tog,” skriver Metroselskabet i et skriftligt svar til TV 2 Kosmopol.

Lasse Friis er ikke helt tilfreds med svarene.

- Det er svar uden at være svar. Det lader til at være det ønske de har, og så kan man undre sig over, at der ikke er vilje til det. Argumentet om plads forstår jeg ikke, for der er da masser af plads på vinduerne, siger Lasse Friis. 

Du kan læse flere svar på Spørg Os-spørgsmål her.


Spørg Os - Formular

_

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik