43-årige Michael Anthonsen har boet på Amager hele sit liv.
Han var fem år, da han for første gang fik skøjter på fødderne og en ishockeystav i hånden.
Hans far og onkel var med til at starte den lokale skøjteklub tilbage i 60'erne. Det var dengang, Kastrup Skøjtehal ikke var andet end en frossen græsplæne.
Siden da er skøjtehallen blevet samlingspunkt for byen, fortæller Michael Anthonsen.
Det er de færreste Tårnby-borgere, der ikke har et forhold til hallen, enten som sportsudøver eller frivillig.
- Det er ikke bare en bygning. Det er Tårnbys DNA, siger Michael Anthonsen.
For en måned siden købte han skøjter til sin fireårige datter. Han så frem til at introducere hende for den isglatte bane.
- Hun har siddet og kigget på mine ishockeymedaljer, så det er noget, jeg har glædet mig til at dele med hende, fortæller Michael Anthonsen.
Men så meldte et politisk flertal i Kommunalbestyrelsen i Tårnby Kommune ud, at Kastrup Skøjtehal lukker som en del af budgetaftalen for 2023.
Og den melding har fået mange amarkanere op af stolen.
Væk fra gadehjørnet
Knap 4.000 mennesker har meldt sig ind i Facebook-gruppen "Bevar Kastrup Skøjtehal".
Tirsdag aften blev et borgerforslag oprettet, og under et døgn senere har mere end 500 skrevet under, og borgerforslaget skal dermed behandles i Kommunalbestyrelsen. Det er første gang, at det sker i Tårnby Kommune.
Det var Michael Anthonsen, der oprettede borgerforslaget.
"Vi er mange bekymrede borgere, som ønsker at opfordre Tårnby Kommune til at indgå i en proaktiv og positiv dialog, hvor vi i fællesskab finder en løsning på at bevare Kastrup Skøjtehal," skrev han blandt andet i borgerforslaget.
Det vil nemlig koste byen dyrt at skulle undvære hallen, mener han.
- Skøjtehallen har hjulpet mig med at holde mig ude af den forkerte løbebane og omgås de forkerte mennesker, fordi hallen altid har være et holdepunkt, fortæller Michael Anthonsen:
- Det gjorde, at man ikke stod rundt på gadehjørner. Det har helt klart været et redningspunkt for mange, ved jeg. Det ville forsvinde, hvis skøjtehallen lukker. Så det ville have en kæmpe social påvirkning.
Blomster til politiker
Påvirkningen kan allerede mærkes. På godt og på ondt.
Flere lokalpolitikere har fortalt om trusler, de har modtaget fra borgere, der er vrede over lukningen af skøjtehallen.
Tårnby-politikeren Liv Gam (Tårnby Listen) modtog onsdag et håndskrevet brev i sin postkasse.
"Håber at alle du holder af bliver ramt af ulykker og du selv får et hårdt og pinefuldt liv med en led og tidlig død. Det fortjener du og det gør dine to piger også", stod der blandt andet i brevet.
Det er en reaktion, som Michael Anthonsen tager stor afstand fra.
- Det er super beklageligt og forkasteligt, at politikere skal udsættes for det. Der er flere, der har afleveret blomster ved hendes dør. Det er en alvorlig situation, men jeg mener ikke, det overskygger sagen, da den er så vigtig for vores lokalsamfund, siger han.
Tre år er lang tid
Ifølge borgmester i Tårnby Kommune, Allan S. Andersen (S), skal Kastrup Skøjtehal lukke, fordi den koster 5,2 millioner kroner i drift, og det tal bliver 50 procent højere med den energikrise, vi bevæger os ind i.
Samtidig står skøjtehallen alene for 3,1 procent af kommunens samlede CO2-udslip.
Borgmesteren anerkender dog, at bevarelsen af skøjtehallen har "stor interesse" blandt borgerne.
- Overordnet er Kommunalbestyrelsen rigtig glade for, at borgerne interesserer sig for lokalt liv i kommunen, og det fællesskab, vi har. Det er blandt andet derfor, vi har lavet mulighed for borgerforslag, siger Allan S. Andersen.
Michael Anthonsen forstår godt, at skøjtehallen er dyr i drift, men han forstår ikke, at beslutningen er kommet på pludseligt, som han oplever det.
- Jeg forstår 100 procent den økonomiske beslutning. Punktum. Men med det sagt, er min frustration, at der ikke har været nogen dialog i sagen. Jeg er overbevist om, at man kunne have fundet et alternativ for at betale udgifterne, siger han.
Tårnby Kommune har afsat penge til en ny skøjtehal, der efter planen skal bygges i 2026. Det er derfor kun i en årrække, at borgerne skal undvære en hal.
Men et par år er nok til at dræbe foreningslivet, mener Michael Anthonsen.
- Det er selvfølgelig en positiv udvikling, at der kommer en ny arena. Men hvad gør vi så med alle de unge, der bliver påvirket og hele det arbejde, der er blevet lagt i den skøjtehal? Klubberne kommer nok ikke til at overleve. Tre års dvale påvirker rigtig mange ting, siger han.
TV 2 Lorry har fredag forsøgt at få en kommentar fra borgmester Allan S. Andersen vedrørende behandlingen af borgerforslaget, men han er ikke vendt tilbage på henvendelserne.