"Håber du får en led og tidlig død": Politiker mødt med trusler efter upopulær beslutning

Politikere i Tårnby passes op på gaden og modtager både trusler og ukvemsord efter upopulær beslutning.

"Håber at alle du holder af bliver ramt af ulykker og du selv får et hårdt og pinefuldt liv med en led og tidlig død. Det fortjener du og det gør dine to piger også".

Sådan står der i et brev, Tårnby-politikeren Liv Gam (Tårnby Listen) fandt i sin postkasse onsdag.

Brevet er afleveret, efter at Liv Gam sammen med politikere fra Socialdemokratiet, SF, Radikale, Venstre, Konservative, og løsgænger Benny Bindslev har besluttet, at Kastrup Skøjtehal skal lukkes.

Partierne har netop indgået en budgetaftale for 2023, og her betød kommunens økonomiske situation, at der skulle spares 230 millioner kroner. Lukningen af den gamle Kastrup Skøjtehal blev en del af de besparelser, flertallet vedtog, men det er en beslutning, der i den grad har kaldt på protester. 

Flertallet af dem handler om at være uenig - men der er også dem, der griber til trusler.

Passet op på gaden

- To af kommunalbestyrelsesmedlemmerne er blevet passet op på gaden. Det var ikke decideret vold, men man stod næse til næse med dem. Jeg kan som borgmester godt tage en del, men det er klart, at jeg gerne vil skærme mine kommunalbestyrelsesmedlemmer for den skingre tone, der nu er opstået, siger borgmester Allan S. Andersen (S) til TV 2 Lorry.

quote Grænsen er nået.

Allan S. Andersen, borgmester

Liv Gam fra Tårnbylisten er en af de to, der blev passet op på gaden, som har givet TV 2 Lorry tilladelse til at viderebringe oplysningerne. 

På Facebook har hun lavet et opslag med overskriften: NU ER DET FANDEME NOK. Og skriver:

- I nat skulle jeg kneppes i røven med en hockeystav og blev kaldt en hel del meget fantasifulde ting i telefonen, sammen med utallige mails og opslag på samtlige medier og profiler (på nær LinkedIn, den er åbenbart overset) og nu denne i min postkasse (Brevet over denne artikel, red).  Jeg lukker ned, læser og besvarer ikke flere henvendelser eller Tags. Beklager overfor jer der faktisk ønsker den saglige dialog og debat, men det her pis står jeg ikke model til, skriver hun.

TV 2 Lorry har været i forbindelse med Liv Gam, som ikke ønsker at stille op til interview om sagen. Men hun får fuld støtte fra borgmester Allan S. Andersen, der lægger klar afstand til de ubehagelige kommunikationsformer.

- Jeg har respekt for, at man ikke er enig. Men ligefrem dødstrusler og at opfordre til vold - det er helt uacceptabelt. Så er grænsen nået, siger han.

Debatten forstummer

Allan S. Andersen har selv modtaget en del meningstilkendegivelser, men ingen af dem er på det niveau, som Liv Gam har oplevet.

- Man kan jo ikke lade være med at tage det ind. Det er lige meget, om man er politiker eller ej - men man risikerer jo, at debatten forstummer, siger han.

Dennis W. Clausen, der sidder i Tårnby Kommunalbestyrelse for Venstre, er endnu en politiker, der har fået ubehagelige reaktioner.

quote Min kone skal ikke være bange, når hun lufter hunden.

Dennis W. Clausen, Venstre

- Jeg fik en seddel i min postkasse, hvor der stod et eller andet om, at jeg kunne tage en tur ned bag den gamle ungdomsklub og få en tur med en hockeystav. Tonen er hård, og vi kan tåle meget, og jeg slog det hen. Men så mødte jeg Liv og kunne mærke, at hun var ked af det. Det ramte mig i hjertet, for jeg har kendt hende hele mit liv. Den slags er der ingen af os, der fortjener, siger han til TV 2 Lorry.

Når familien trues

Dennis W. Clausen siger, at politikerne har en god korrespondance med de to klubber, der bliver berørt af lukningen - og at man også der lægger afstand til truslerne. Men den holdning er åbenbart ikke trængt ind hos alle. 

I Liv Gams tilfælde nævnes hendes børn i brevet til hende. Det har rystet Dennis W. Clausen.

- Jeg kan tåle alt. Men ikke at de truer min familie. Min kone skal ikke være bange, når hun lufter hunden. De kan vælge nogle andre om fire år, siger Dennis W. Clausen og tilføjer, at han også har fået mails fra folk, der accepterer nødvendigheden i at spare skøjtehallen væk.

Tårnby Kommune har opfordret Liv Gam til at politianmelde truslerne, men hun har oplyst til TV 2 Lorry, at det gør hun ikke.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik