Den Blå Planet bønfalder danskerne: Red dyrene, og red os fra konkurs

Den Blå Planet og Københavns Zoo har fredag startet indsamlinger, hvor de beder danskerne om at donere, så man kan undgå konkurs og at dyr må aflives.

- Det er katastrofalt for os, og vi risikerer at gå konkurs. Som situationen er nu, løber vi tør for penge til september og skal i sidste ende dreje nøglen om.

Så dyster lyder udmeldingen fra Jon Diderichsen, der er direktør for Den Blå Planet, Danmarks Akvarium, der ligger i Kastrup.

Derfor har man nu set nødsaget til at spørge danskerne om hjælp gennem en indsamling, hvor alle interesserede kan donere et beløb via mobilepay.

quote Hvis vi ikke får hjælp, så ender det med, at vi må skille os af med dyrene

Jon Diderichsen, direktør for Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

- Mange tror, at vi er støttet af det offentlige, men faktum er, at det kun er ti procent af vores udgifter, der er dækket af staten. Resten skal vi selv skaffe med andre indtægter. Derfor beder vi nu om jeres hjælp. Vi har brug for støtte til de omkostninger, der er forbundet med pasning og pleje af alle vores fantastiske dyr, som foreksempel foder og medicin. På vegne af Den Blå Planet håber jeg, I vil støtte os. Alle beløbene går ubeskåret til dyrene, lyder bønnen fra Jon Diderichsen til den danske befolkning.

Den Blå Planets direktør, Jon Diderichsen, beder danskerne donere til en indsamling, der kan holde akvaret kørende.

Dyr må lade livet

Og prisen kan ende med at blive rigtig sørgelig, hvis der ikke kommer likvide midler i den slunkne pengekasse. Ender Den Blå Planet med at gå konkurs, vil det formentlig betyde, at flere af akvariets dyr må lade livet.

- Hvis vi ikke får hjælp, så ender det med, at vi må skille os af med dyrene, og da det er mere end svært at afsætte dem til andre zoologiske haver og akvarier rundt om i verden, der også er hårdt ramt af krisen, så skal vi ultimativt skille os helt af med dyrene, og det vil vi for alt i verden undgå. De her dyr kan heller ikke lige erstattes, det vil tage mange år at opbygge det igen, siger Jon Diderichsen til TV 2 Lorry.

quote Vi lever af vores gæster, så med en måned mere, hvor vi skal vente, så kigger vi ind i et endnu større underskud, end hvad vi allerede har

Jon Diderichsen, direktør for Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Den Blå Planet, der er Nordeuropas største akvarium, har som følge af coronakrisen været lukket ned siden midten af marts nøjagtig som de fleste andre steder. Men efter mere end to måneders ventetid, havde man sat næsen op efter at åbne på mandag i genåbningens fase 2.

Men der kom aldrig grønt lys fra statsminister Mette Frederiksen (S) på torsdagens pressemøde – og dermed må det store akvarie vente yderligere en måned, før de må åbne dørene for gæsterne den 8. juni i genåbningens fase 3.

- Vi er super overraskede over den melding. Vi havde forventet – og også gjort klar til – at vi kunne åbne på mandag, siger Jon Diderichsen.

Pengene fosser ud af kassen

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at opfylde alle de kriterier, der er for en genåbning, og vi har naturligvis fulgt med i anbefalingerne fra Statens Serum Institut, der har placeret os i lavrisiko-gruppen, så vi er meget forundrede over, at vi ikke er med i fase 2, siger han.

I gennemsnit er der omkring 1.500 betalende gæster hos Den Blå Planet dagligt, og det er vigtig indtjening, som akvariet går glip af den næste måned.

- Vi er meget glade for støttepakkerne, men vi må også erkende, at det kun er delvis dækning af udvalgte udgifter, så pengene fosser stadig ud af kassen. Vi lever af vores gæster, så med en måned mere, hvor vi skal vente, så kigger vi ind i et endnu større underskud, end hvad vi allerede har, siger Jon Diderichsen.

- Og med den udsigt, vi har til en manglende turistsæson senere på sommeren, og da 60 procent af vores gæster er turister, så ser det sort ud. Vi har virkelig brug for hjælp til at redde vores dyr.

Zoo samler også ind

Også i Københavns Zoo har man startet en indsamling på opfordring fra flere, der glæder sig til at Zoo åbner igen.

Og også her ser fremtiden dyster ud - og havens direktør Jørgen Nielsen fortæller, at man kan komme ud i det scenarie, at man skal skære i dyrebestanden.

Indsamlingen er startet fredag formiddag, efter at København  Zoo – ligesom Den Blå Planet – fik besked om, at de skal vente yderligere en måned, før de må genåbne.

På Facebook har København Zoo takket for støtten:

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er meget bekymrede for fremtiden for ZOO København. Mange har opfordret til, at vi starter en indsamling – tusind tak for opbakningen og de venlige ord og tanker!”


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik