Flere hundrede demonstrerede mod lukning af skøjtehal: Nu får de kunstigt åndedræt

Den permanente lukning af Kastrup Skøjtehal er midlertidigt udskudt.

Der var talstærkt fremmøde fra brugerne af Kastrup Skøjtehal tirsdag, da byrådspolitikerne skulle tage endelig stilling til, hvad de vil bruge kommunens penge på næste år.

Her havde et flertal i kommunalbestyrelsen nemlig inden mødet besluttet permanent at lukke kommunens eneste skøjtehal, og det kommer til at gøre ondt på brugerne. For uden is er det svært at stå på skøjter, og uden skøjter er det svært at spille ishockey eller dyrke kunstskøjteløb.

Med flag og bannere forsøgte de fremmødte demonstranter at råbe politikerne op og bevare skøjtehallen.

Det lykkedes i 11. time, da et ændringsforslag blev vedtaget af en næsten enig kommunalbestyrelse, hvor 18 af 19 byrådsmedlemmer stemte for. 

Det bekræfter Tårnby Kommune over for TV 2 Lorry.

I ændringsforslaget lyder det, "at forliget besluttes med den ændring, at lukningen af aktiviteterne i Pilegårdsbadet og Skøjtehallen udsættes til senest ved sæsonens afslutning den 15. april 2023, for at gå i dialog med foreningerne og Københavns Kommune om en fortsættelse af aktiviteterne."

Stor glæde hos ishockeyklub

Hos ishockeyklubben Amar Jets vækker beslutningen på dagens byrådsmøde i Tårnby Kommune ikke overraskende stor glæde.

- Jeg synes, det er fedt og en sejr for børnene, at de kan se, at der er lydhør over for den sag, de har kæmpet for, siger formand Jacob Carlsen og uddyber:

- Det er jo dejligt, og i første omgang er det jo det, vi kunne håbe på. Vi kunne nok ikke forvente, at de (politikerne, red.) havde en forkromet løsning nu, men i hvert fald har de givet tilsagn om at finde en løsning og indgå en dialog. Det er jo det, vi har efterlyst.

Hvad så efter sommer?

Ja, hvad så. Det skal vi jo så til at spørge politikerne om nu. Hvad er det for en løsning, vi skal finde. Det er Socialdemokratiets forventning, at vi finder en løsning med Københavns Kommune, og det må vi jo så se, hvad der kommer ud af.

Hvad skal der til for at I ikke længere frygter at måtte lukke?

Så skal der netop sikres, at der bliver ved med at være is, indtil den nye eller en renoveret hal står klar.

Er det en fuser for jer, at der er lagt op til, at Københavns Kommune skal leje hallen?

Det ved jeg ikke, om det er. Hvis det bliver det, så er det også fint. Bare der er is, kan man sige, og politikerne internt kan finde ud af, hvordan det skal finansieres, så kan vi sagtens leve med det, fortæller Jacob Karlsen, der håber, at der ligger en løsning klar, inden sæsonen slutter til sommer.

Vil søge aftale med Københavns Kommune

Med ændringsforslaget holder skøjtehallen åbent sæsonen ud, hvorefter politikerne vil forsøge at finde en løsning i samarbejde med Københavns Kommune.

Politikere fra Københavns Rådhus meldte sig i søndags på banen, da flere partier åbnede op for at leje eller købe Kastrup Skøjtehal, fordi den bliver brugt af hovedstadskommunens borgere, og fordi der mangler idrætsfaciliteter i København.

- Vi har kun to skøjtehaller i København, hvoraf den ene har været lukket i en periode på grund af renovering. Derfor er det en oplagt mulighed at undersøge, om vi kan leje skøjtehallen i Kastrup, frem for at den blot skal lukke, har Jens-Kristian Lütken tidligere udtalt til TV 2 Lorry.

Forud for byrådsmødet i Tårnby var der optimisme at spore hos de lokalpolitikerne, TV 2 Lorry talte med. Her blev der ikke lagt skjul på, at nabokommunens indtog i debatten giver muligheder.

- Jeg håber, vi får en mulighed for at lave et samarbejde med Københavns Kommune. Det er nok den mest oplagte mulighed, der er lige nu, siger 2. viceborgmester Dennis W. Clausen (V).

Han blev bakket op af sin kollega Klaus Bach (S), der er formand for Kultur og fritidsudvalget i Tårnby Kommune.

- Jeg håber, at vi kan få forhandlinger i gang med Københavns Kommune og måske finde en eller anden form for løsning, der er til gavn for dem og vores borgere.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik