Nu bliver konklusioner om Field's præsenteret

En længe ventet rapport angående skyderiet i shoppingcentret Field's i juli bliver tirsdag fremlagt.

Tirsdag fremlægges konklusionerne af en længe ventet rapport, der er blevet lavet som følge af skyderiet i Field’s den 3. juli i år.

Det fremgår både af mødedagsorden for Region Hovedstadens forretningsudvalg samt en presseinvitation, som Region Hovedstaden har udsendt.

Konklusionerne er resultatet af den task force, som Region Hovedstaden nedsatte til at undersøge forløbet omkring skyderiet. Undersøgelserne er blevet foretaget med et særligt fokus på den formodede gerningsmands forløb i Region Hovedstadens Psykiatri.

Ifølge TV 2’s kriminal- og retsreporter, Astrid Søndberg, er det dog en begrænset redegørelse, vi kan forvente.

- Vi kan forvente en mere generel redegørelse om forløbet omkring den sigtedes kontakt med psykiatrien op til skyderiet i Field's, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi ved fra oplysninger, han (den sigtede, red.) selv har delt på sociale medier, at han har været eller var i en behandling, han ikke selv mener, var god nok. Men oplysninger omkring hans egentlige sygdomsforløb vil vi ikke få svar på.

Kendt i psykiatrien

I dagene efter skyderiet, hvor tre blev dræbt og syv blev såret, kom det frem, at den formodede gerningsmand var kendt i psykiatrien og havde haft kontakt til denne før skyderiet.

Senere valgte Region Hovedstaden at nedsætte en såkaldt task force til at afdække forløbet.

I den forbindelse skulle ledelsesrepræsentanter, faglige eksperter, eksterne parter samt relevante myndigheder byde ind.

- Hændelsen i Field's i juli er både alvorlig og ufattelig tragisk. Derfor kan vi ikke bare lade den passere, uden at vi grundigt får undersøgt, om vi inden for psykiatrien kunne have gjort noget anderledes, udtalte regionsrådsformand, Lars Gaardhøj (S), i den forbindelse.

Astrid Søndberg vurderer da også, at det netop er anbefalinger og læringspunkter, som regionen vil præsentere tirsdag.

- Det er dog nærlæggende at tro, at redegørelsen vil have afdækket nogle generelle læringspunkter. Herunder anbefalinger til andre eller mere effektive arbejdsgange eller retningslinjer i psykiatrien. Og den læring vil formentlig blive fremlagt, siger hun.

Af pressemeddelelsen fra Region Hovedstaden fremgår det, at politikerne i Region Hovedstadens forretningsudvalg tirsdag vil blive orienteret om konklusionerne. 

Herefter vil der følge en kort pressebrief, hvor task forcens anbefalinger vil blive fremlagt.

Skyderiet i Field's fandt sted, da en gerningsperson åbnede ild midt i shoppingcenteret den 3. juli, mens shoppingcenteret havde åbent.

Tre personer blev dræbt og syv blev såret i forbindelse med skyderiet, mens 20 personer kom lettere til skade under evakueringen af Field's.

Politiet anholdte efterfølgende den formodede gerningsmand på bagsiden af Field's.

Den sigtede har siden grundlovsforhøret mandag den 4. juli opholdt sig på en lukket psykiatrisk afdeling. Han er dermed fængslet i såkaldt surrogat på grund af psykisk sygdom.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik