Kredsformand: - Frank Jensen bør træde tilbage som næstformand

Titlen som overborgmester afhænger ifølge Rene Rud Mikkelsen af Frank Jensens evne til at forsikre om, at der ikke vil komme flere sager i fremtiden.

Overborgmester Frank Jensen (S) bør træde tilbage som næstformand i Socialdemokratiet.

Det siger kredsformand for Socialdemokratiet på Vesterbro i København, Rene Rud Mikkelsen, til TV 2.

- Vi bliver nødt til at slå en streg i sandet, og derfor ser jeg frem til at høre, hvad det er, Frank mener, der gør, at han rent faktisk eventuelt kan fortsætte som overborgmester i København. Jeg har den klare holdning, at jeg synes, Frank Jensen skal træde tilbage som næstformand i vores parti. Jeg synes klart, han skal nedlægge sit næstformandhverv, siger han til TV 2.

Rene Rud Mikkelsen kendte ikke til sagen, før partifællen Maria Gudme til Jyllands-Posten fortalte, at hun er blevet krænket af overborgmesteren.

- Det hører ingen steder hjemme. Jeg synes, det er utilgiveligt, hvad Frank Jensen har gjort den aften, siger han.

Også overborgmesterposten vakler

Det er på nuværende tidspunkt alene næstformandsposten, som Frank Jensen ifølge Rene Rud Mikkelsen bør trække sig fra. Det skyldes, at tilliden til næstformanden er særlig vigtig, siger han.

- Der er sket et tillidsbrud. Det er vigtigt, at vi har en næstformand, som alle føler sig trygge ved og føler, at de kan gå til. Den situation er der ikke omkring Frank Jensens rolle som næstformand, og jeg ser det som to vidt forskellige roller, siger han og tilføjer, at han overordnet mener, at Frank Jensen er en dygtig politiker:

- Men derfor skal man jo ikke have holdt hånden over sig. Derfor skal der være nogle helt klare ting, der bliver bedre bedre, hvis man skal kunne leve med, at han fortsætter som overborgmester.

Lykkes det under søndagens krisemøde Frank Jensen at forklare sig tilstrækkeligt og forsikre om, at der ikke fremadrettet vil komme lignende sager, vil Rene Rud Mikkelsen ikke afvise fortsat at bakke ham op som overborgmester.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik