Vermund: Mette Thiesen har sendt truende beskeder

Mette Thiesen har ikke taget ansvar eller undskyldt for truende beskeder til NB-medarbejder, skriver Vermund.

Flere overfusninger begået af Mette Thiesens kæreste mod en ansat i Nye Borgerlige får nu partiets formand til at rette krads kritik mod Mette Thiesen i en nyhedsmail, som TV 2 er i besiddelse af.

Men ifølge Pernille Vermund, er det ikke kun Thiesens kæreste, der har været grov over for den pågældende ansatte. Vermund skriver, at Mette Thiesen selv har været med at sende "intimiderende og truende beskeder" til den ansatte.

Anklager, som kan ende med, at Mette Thiesen bliver ekskluderet fra partiet.

- Jeg kommer ikke til at vige tilbage for at drage den rigtige konklusion – også selvom det i yderste konsekvens vil betyde farvel til et centralt medlem af partiet valgt til Folketinget, skriver Pernille Vermund.

Der er som en direkte konsekvens af episoderne indkaldt til et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde klokken 18 i dag. Dette møde efterfølges af et hovedbestyrelsesmøde, hvor der skal tages stilling til Mette Thiesens fremtid i partiet.

Sagen blev også diskuteret på partiets gruppemøde klokken 11.30 i dag.

Pernille Vermund understreger, at hun - og partiet - tager sagen meget alvorligt.

- Vold og trusler er helt uantageligt både i politik og på en arbejdsplads, og derfor har vi i ledelsen taget denne sag dybt alvorligt fra første dag, vi hørte om den, skriver Pernille Vermund.

Chikane har stået på siden sommer

Det fremgår i nyhedsbrevet, at den seneste episode på valgnatten, hvor Mette Thiesens kæreste opførte sig voldsomt over for den ansatte, langt fra er et enestående eksempel.

Ifølge Pernille Vermund har det stået på siden i sommer.

For eksempel blev den ansatte ifølge nyhedsbrevet også en søndag i september passet op af Mette Thiesens kæreste på den ansattes kontor, hvor Mette Thiesens kæreste truede med, at han og Mette Thiesen nok skulle få den pågældende fyret. Det var efter denne episode, at Pernille Vermund blev involveret i sagen.

Herefter blev Mette Thiesen indkaldt til et møde, hvor det blandt andet blev besluttet, at Mette Thiesens kæreste ikke længere skulle deltage i Nye Borgerliges arrangementer.

Derfor var det også overraskende – og i direkte strid med denne aftale – at han alligevel dukkede op til Nye Borgerliges valgfest.

Smidt ud fra valgfest

Episoden på valgnatten resulterede i, at den ansatte endte på skadestuen med hævelser og blå mærker. Overfaldet er ifølge Pernille Vermund blevet politianmeldt.

TV 2 fangede Mette Thiesens kæreste til Nye Borgerliges valgfest, efter at han havde kastet en øl på en anden gæst. Herefter blev Mette Thiesens kæreste eskorteret væk fra festen

Til B.T. skriver Mette Thiesens kæreste om episoden til valgaftenen:

- Jeg fortryder det, som skete i tirsdags til valgfesten. Det var dumt og skulle aldrig været sket. Og det undskylder jeg også for.

TV 2 forsøger at indhente en kommentar fra både Mette Thiesen og hendes kæreste. TV 2 er bekendt med mandens identitet.

Ville fyre ofret

Pernille Vermund kritiserer i nyhedsbrevet Mette Thiesen for ikke at have håndteret situationen godt nok.

- Desværre er Mette Thiesen ikke parat til at påtage sig ansvaret. Hun mener tværtimod, at løsningen ligger i at afskedige medarbejderen. Det kommer ikke til at ske. Sådan opfører vi os ikke i Nye Borgerlige. Det er ikke ofret, der skal straffes, skriver Pernille Vermund.

Hvis sagen skal have konsekvenser for Mette Thiesens fremtid i partiet, skal det besluttes af hovedbestyrelsen. Det oplyser sekretariatschef i Nye Borgerlige, Lars Eldrup.

- Det er klart, at det her er noget, vi tager hamrende alvorligt. Vi vil ikke acceptere, at personale eller medlemmer skal være bange for at gå på arbejde, siger Lars Eldrup til TV 2 og uddyber:

- Jeg er sikker på, at hovedbestyrelsen træffer den rigtige beslutning, siger Lars Eldrup.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik