Psykiatrisk afdeling rives op med rode: Nu frygter formand medarbejderflugt

En psykiatrisk afdeling i Frederikssund står til at blive flyttet omkring 40 kilometer væk. Formand frygter, at medarbejdere forsvinder.

- Jeg er rigtig bange for, at vi mister de kompetencer, vi har i dag.

Sådan lyder ordene fra en bekymret Peter Westermann (SF), der er formand for social- og psykiatriudvalget i Region Hovedstaden.

En psykiatrisk afdeling i Frederikssund står nemlig til at blive flyttet 40 kilometer væk til Brøndby, og det bekymrer Peter Westermann, der er bange for, at medarbejderne ikke følger med.

- Vi er bange for, at det her tilbud bliver afmonteret, fordi man kan forestille sig, at halvdelen af medarbejderne ikke følger med, siger Peter Westermann til TV 2 Kosmopol og påpeger, at 7 ud af 10 af medarbejderne fra afdelingen i Frederikssund bor i Nordsjælland, hvoraf halvdelen bor i Frederikssund.

- Mange af dem følger næppe så langt, siger Peter Westermann.

Vil man ikke kunne rekruttere nye medarbejdere fra det sted, hvor afdelingen bliver flyttet til?

- Det kunne man håbe, men de vil ikke have de samme kompetencer. Medarbejderne (i Frederikssund, red.) er specialiseret i den her behandling, siger Peter Westermann.

Flytter fra optimale rammer

Der er tale om afdelingen De Særlige Pladser, der nærmere bestemt står til at flytte til Brøndbyøstervej i Brøndby, under Psykiatrisk Center Glostrup – en flytning, som Peter Westermann er kraftigt imod.

- Samtidig vil det være meget ærgerligt at flytte fra nærmest optimale fysiske rammer og ind et sted, der ikke er lige så velegnet til behandling af denne målgruppe, siger Peter Westermann.

På billedet ses Brøndbyøstervej 160, hvor en del af Region Hovedstadens Psykiatri har hjemme - tirsdag skal det afgøres, om sengepladser fra Frederikssund skal overføres hertil.
På billedet ses Brøndbyøstervej 160, hvor en del af Region Hovedstadens Psykiatri har hjemme - tirsdag skal det afgøres, om sengepladser fra Frederikssund skal overføres hertil.
Foto: Skraafoto.dk / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering


Under et møde i regionens Social- og Psykiatriudvalg tirsdag blev det af SF og Enhedslisten forslået, at de i alt 28 senge på afdelingen De Særlige Pladser blev bevaret på matriklen i Frederikssund.

Dette blev dog ikke en realitet, da Socialdemokratiet, Konservative og Venstre stemte for, at 23 særlige pladser flyttes til Psykiatrisk Center Glostrup.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Afdeling står overfor million-underskud

En af dem, der stemte for flytningen af de særlige pladser var medlem af social- og psykiatriudvalget Susanne Due Kristensen (S) – og det er selvom, at hun ikke synes, at det er en optimal løsning.

- Jeg synes ikke, det er en god idé. Men det er det mest økonomiske ansvarlige. Vi kan ikke lade afsnittet fortsætte med et stort underskud, siger Susanne Due Kristensen til TV 2 Kosmopol.

Hvorfor stemte du så for en flytning, hvis du ikke syntes, at det var en god idé?

- Jeg tror ikke, vi kan fastholde personalet på sigt (i Frederikssund, red.). Det vil også blive dyrt, fordi der er mange ekstra udgifter på sigt. Eksempelvis med sikkerhedsrisiko for personalet. Derfor bliver vi nødt til at investere i mere bemanding (hvis pladserne fastholdes i Frederikssund, red.), siger Susanne Due Kristensen og fortsætter: 

- Det er ikke en underkendelse af personalet. De gør et fantastisk stykke arbejde, siger Susanne Due Kristensen og håber på, at medarbejderne vil flytte med arbejdet til Psykiatrisk Center Glostrup.

Økonomien skal forbedres

Hvis de 23 senge skulle forblive på Frederikssund-matriklen er det blevet anslået, at sikkerheden og trygheden på matriklen ville blive reduceret om natten og til dels om aftenen. 

Derudover anslås der at være en årlig merudgift på 15 millioner kroner inklusive udgifter til et vagtfirma, hvis de særlige pladser bliver på Frederikssund-matriklen.

Peter Westermann erkender da også, at der skal arbejdes med økonomien, hvis afdelingen i Frederikssund skal fortsætte.

- Jeg så gerne, at vi beholdt pladserne på Frederikssund og arbejder med at forberede økonomien. Økonomien bliver mere presset, men de penge må vi finde. Jeg har en forhåbning om, at regeringen kommer med nogle midler, siger Peter Westermann.

Hvis pladserne flyttes til Psykiatrisk Center Glostrup vil der dog være bygningsmæssige tilpasninger på imellem 21-25 millioner kroner.

Socialdemokratiet, Konservative og Venstre stemte for indstillingen om at flytte pladserne med i alt seks for stemmer. 

SF, Enhedslisten og Nye Borgerlige stemte imod med i alt fire stemmer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik