Efter skandaløs fyring i Greve: Her er kvinden, der overtager posten

Greve Kommune har fået en ny kommunaldirektør.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter opsigtsvækkende afsløringer af, at den nu tidligere kommunaldirektør i Greve Kommune, Claus Thykjær, har foretaget en række privatindkøb på kommunens regning, har kommunen ledt efter en ny direktør til at overtage posten.

I et jobopslag, som kommunen har indrykket den 20. august efterlyser Greve Kommune en: "samlende, tillidvækkende og professionel kommunaldirektør," og nu har de fundet en ny til stillingen.

Det bliver 42-årige Anne-Sofie Degn, der i forvejen er konstitueret kommunaldirektør i kommunen og som har været en del af Greve Kommunes direktion de seneste tre år.

- Der er mange engagerede borgere og dygtige medarbejdere i administrationen og på institutionerne, siger Anne-Sofie Degn i en pressemeddelelse fra Greve Kommune.

- Derfor er Greve Kommune allerede en rigtig god kommune, og jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at Greve bliver et endnu bedre sted for borgere og medarbejdere.

Anne-Sofie Degn har tidligere været vicedirektør i Københavns Kommune.

Greve-borgmester Pernille Beckmann glæder sig over at skulle fortsætte sit samarbejde med Anne-Sofie Degn.

- Anne-Sofie Degn har været en gevinst for Greve Kommune de seneste år. Hun har høje ambitioner på kommunens vegne, og hun er samtidig et menneske, som forstår at få administrationens mange forskellige fagligheder til at arbejde godt sammen, siger Pernille Beckmann.

Anne-Sofie Degn tiltræder stillingen øjeblikkeligt.

Stikker to millioner kroner i lommen

Claus Thykjær har siddet som kommunaldirektør i Greve Kommune siden marts 2016, og han har tidligere været ansat som kommunaldirektør eller vicekommunaldirektør i henholdsvis Guldborgsund Kommune, Gribskov Kommune og daværende Helsinge Kommune.

Byrådet i Greve Kommune besluttede i juni at indgå en fratrædelsesaftale med kommunaldirektør Claus Thykjær, fordi byrådet har mistet tilliden til ham i stillingen.

Ifølge DR skete det efter sager om private indkøb foretaget på Greve Kommunes kreditkort. 

Noget som Claus Thykjær ifølge DR senere har erkendt, og han skal efterfølgende have tilbagebetalt det private forbrug, som han har forklaret blandt andet skyldtes en forglemmelse, og at han forvekslede sit eget og kommunens kreditkort.

Claus Thykjær er bestemt ikke gået tomhændet fra posten.

En aktindsigt i Claus Thykjærs fratrædelsesaftale og lønforhold, som TV 2 Lorry har fået, har vist, at den tidligere kommunaldirektør har udsigt til at få udbetalt mere end to millioner kroner fra kommunen i det kommende år.

_
Nyheder

20230129-232824-L-1920x1403we (1)

Fatter du heller ikke en brik af håndbold?
Sådan bluffer du dig gennem dansk VM-triumf

Skudepisode i Brøndby Strand

Politiet søger vidner efter skudepisode

20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Vis mere
rasmus lindbjerg

Har du hørt om ’brotox’? Skønhedsklinikker går målrettet efter mænd

Håndboldherrerne

Kom i god tid - guldvinderne hyldes i dag på Rådhuspladsen

Vis mere