Lyskryds spærres i fem måneder - giver stor hovedpine for naboer

Spærringen af et lyskryds i fem måneder betyder trafikalt kaos for beboere og virksomheder i området. Letbane og kommune har fundet en løsning.

Der er fundet blød jord midt i et lyskryds i Herlev Kommune.

Den skal udskiftes for at anlægsarbejdet til den nye letbane kan fortsætte. Derfor bliver lyskrydset ved Musikkvarteret spærret af Hovedstadens Letbane de næste fem måneder.

Det er krydset Mileparken/Kantatevej/Herlev Ringvej ved Musikkvarteret, der bliver spærret for trafik i fem måneder.

Udsigten til yderligere trængsel for de op mod 500 husstande og virksomheder i området har skabt store frustrationer blandt både borgmester og borgere i kommunen.

Derfor bliver trafikanterne, som skal ind og ud af Herlev, nødt til at køre ad villaveje til Viemosevej, gennem små villaveje i Rødovre for at komme til Slotsholmsvej - og dermed får de en omkørsel tilbage til Herlev på cirka 45 minutter.

Vejarbejde, letbane, herlev
Her ses den omvej, som beboerne er tvunget til at tage, fordi lyskrydset er lukket de næste fem måneder.
Foto: Jan Christiansen/TV 2 Kosmopol

Løsning på vej

Både borgere og borgmester har klaget til Hovedstadens Letbane over de trafikale løsninger i forbindelse med lukningen af krydset i kommunen. Men uden, at der er kommet nogen ny trafikplan.

Torsdag lød det dog fra Hovedstadens Letbane og Herlev Kommune, der har været igennem intense forhandlinger, at man har fundet en anden løsning til trafikanterne i Herlev.

Løsningen er, at Kantatevej, som er et af knudepunkterne, alligevel ikke bliver lukket, som det ellers var planlagt. Der bliver ved med at være både ind- og udkørsel der.

Og Herlevs borgmester er godt tilfreds med den nye løsning:

- Den er markant bedre end den, der var meldt ud, siger Thomas Gyldal Petersen, der er socialdemokratisk borgmester i Herlev.

- Den viser, at når vi sætter os sammen og lytter til borgerne, så kan vi faktisk også finde gode løsninger, fortsætter han.

Herlevs borgmester mener, at både han og kommunen har lært noget af balladen:

- Men sagen har også vist os, at når vi ser et problem, der er blevet for stort, så løser vi det sammen og det er positivt, slutter han. 

Hjerteløber er nervøs

Morten Løvhøj, der bor på Obovej i Musikkvarteret, er teknisk serviceleder og kører hver dag i bil for at komme på arbejde, og den gamle løsning bekymrede ham:

- For mig betyder lukningen af krydset, at når jeg skal på arbejde om morgenen, så kan jeg ikke bare dreje til venstre her nede i krydset og være ude på motorvejen med det samme, forklarer han.

- Jeg skal ligge mellem alle lastbilerne, der kommer med varer til Netto, varebiler til forskellige butikker og så holde tilbage ned ad Kantatevej, hvor det er svært at komme ud, fortsætter han.

Morten Løvhøj var især bekymret for om ambulancer vil kunne komme frem i kvarteret:

- Jeg er hjerteløber og har løbet seks gange, og jeg er ikke glad ved tanken om at skulle sidde med en patient, der har hjertestop, når jeg ved det tager femten minutter ekstra, før der kommer hjælp, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik