Brian satsede alt på at blive verdens bedste kok og vandt – nu skal han genvinde fartitlen derhjemme

Fredag vendte Brian Mark Hansen og hans hold hjem fra Frankrig, hvor de vandt det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d’Or.

Flagene var hejst, pandekagerne varmet og jublen til at føle på, da den nyslåede Bocuse d’Or-vinder Brian Mark Hansen og resten af holdet fredag blev hyldet på Københavns Rådhus.

Den gyldne kokke-statuette var med og flotte guldmedaljer hang om halsen på de smilende vindere, som stolt kunne lytte til taler fra overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og fødevareminister Jacob Jensen (V).

quote Jeg skal hjem i vante rammer og være en god far igen og en god kæreste igen

Brian Mark Hansen, vinder af Bocuse d'Or

Men selvom der var både skåltaler og de legendariske rådhuspandekager, var skuldrene sænket og tankerne allerede langt væk fra den forfinede havtaske og græskarret, som gav førstepladsen ved Bocuse d’Or.

- Jeg skal hjem i vante rammer og være en god far igen og en god kæreste igen, fordi det har jeg bestemt ikke været i det her kandidatur.

- Der er gået meget tid udenfor hjemmet, siger Brian Mark Hansen til TV 2 Kosmopol på Københavns Rådhus fredag eftermiddag.

Tænkte på mad 24 timer i døgnet

Og det er ikke så mærkeligt. Optakten til konkurrencen har nemlig været et intensivt træningsforløb over flere måneder, hvor Brian har trænet fra morgen til aften for at forfine retterne til perfektion ved den store finale i Lyon.

- Hvis jeg også tog timerne med, når jeg lå og drømte, så var det 24 timer i døgnet, jeg tænkte på mad, siger Brian Mark Hansen med et smil.

Nu er målet nået, og prisen er vundet.

Og man kan meget som Michelinkokke fra Søllerød Kro – men man kan ikke det hele selv, lyder det fra vinderen.

Derfor takkede Brian Mark Hansen sin assistent Elisabeth Madsen, der er kok på Svinkløv Badehotel og holdets coach Christian Ebbe og resten af teamet bag præstationen.

- Uden 100 procent dedikation fra alle var det ikke lykkedes, lød det fra kokken.

- Jeg har hele tiden vægtet holdindsatsen, og at alle bliver hørt. Alle har en stemme, og den skal høres.

Nu venter hverdagen

Selv om familien nu kommer til at fylde mere i Bocuse d´Or vinderens liv igen, så er der stadig en kro, som skal passes, kunder der skal serviceres og en Michelin-stjerne, som skal plejes.

Menukortet på Søllerød Kro vil dog ikke indeholde vinderretterne fra Bocuse d´Or, men inspirationen er ikke til at tage fejl af, siger Brian Mark Hansen.

- Mange af de ting vi serverede i Lyon, er jo Søllerød Kros mad eller Brian Marks sjæl, kan man sige. Det var vigtigt for mig, at vi serverede hjerteblod for dommerne, det var også det, der gjorde udfaldet, at vi vandt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik