Christiania reagerer på lukning af Pusherstreet: "Vi følger det med interesse"

Københavns Politi har varslet lukning af Pusher Street i ni timer onsdag. Nu reagerer Christiania på den nye udmelding.

"På onsdag lukker vi Pusher Street". 

Sådan lød det mandag fra Københavns Politi, hvor de varsler en omfattende aktion på Pusher Street klokken 15, hvor hele den berygtede gade vil blive ryddet for hashboder. 

TV 2 Kosmopol har talt med Risenga Manghezi - én af Christianias talspersoner efter dagens udmelding.  

Hvad er jeres reaktion på, at Pusher Street bliver lukket onsdag klokken 15 og politiet bliver der i ni timer?

 - Vi følger det med interesse. I sig selv lyder ni timers ophold ikke som noget særligt. Men vi forstår, at det måske er en del af en større strategi, og så må vi se hvilken virkning, det har.

 - Vi kan være bekymrede for - med vores erfaring, at handlen flytter ud til andre dele af Christianshavn, Amager eller andre bydele. 

- Omvendt må man jo sige, at politiet nu vælger at tage hul på det ansvar, der er deres. Det er vigtigt. Det har i lang tid heddet sig, at det var christianitternes ansvar, men er det ikke. 

- Det er ikke helt tydeligt, hvad politiet vil opnå. Men for os er det vigtigt, at Pusher Street bliver lukket.

Klokken 15 er midt på dagen – tror du, der er nogen, som vil planlægge dagen efter aktionen og for eksempel ikke opholde sig udendørs?

- Jeg tænker, at der må være en grund til at annoncere tidspunktet. Jeg forstår det ikke, men det er ikke vores opgave at vurdere. Vi har i mange år været vidner til et system, at når politiet kommer så stopper handlen. Men den vender tilbage ligeså snart politiet er gået.

Spørg Os - Formular

_

Vil christianitterne planlægge deres dag efter det – hvis der for eksempel skulle opstå tumult?

  - Jeg kan ikke forestille mig, der vil opstå tumult. Jeg forestiller mig heller ikke, at nogle christianitter kommer til planlægge deres dag efter det.

Kan den her aktionen overhovedet rykke noget?

 - Jeg tror ikke på, at en enkelt aktion på onsdag kan gøre noget. Det er jeg sikker på, den ikke kan. Spørgsmålet er, hvad der ligger af tanke bag aktionen. Tiden må vise ræsonnementet for at gøre det i det tidsrum og offentliggøre tidspunktet. Vi følger med i det med interesse.

- Lige nu arbejder vi selv på, hvad der skal være i Pusher Street, når den er blevet ryddet. Der er en udstilling på Galopperiet, hvor der har været åbent for idéer til, hvad der skal være på gaden, når den forhåbentligt på et tidspunkt ikke længere er Pusher Street. Der er både mindre idéer og store planer i forhold til, hvad der kunne ske i området.

-  Nu er forslagene kommet ind, og nu er der gang i vores demokratiske proces om, hvad vi vil gå videre med. Det skal være noget, som kan inspirere til glæde og fællesskab og ikke lyssky aktiviteter. Det er det bedste bidrag, vi synes, vi kan yde her. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik