Politiet forklarer: Derfor varsler vi rydning af Pusher Street to døgn i forvejen

Det er langt fra første gang, at politikredsen rydder Pusher Street. Men modsat normalt er onsdagens aktion blevet varslet knap 50 timer i forvejen.

Onsdag klokken 15.00 rydder vi Pusher Street.

Sådan lød meldingen mere eller mindre tidligt mandag eftermiddag i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

Den midlertidige lukning kommer efter at både christianitter, regeringen og politikerne på Københavns Rådhus har ytret ønske om, at hashhandlen i Pusher Street skal lukkes. 

Udmeldingen er blevet særligt skærpet, efter der har udspillet sig en konflikt mellem Hells Angels og banden Loyal to Familia. 

I august blev en 30-årig mand med tilknytning til Hells Angels skudt og dræbt på netop Christiania. 

Bliver ikke eneste lukning

Det er langt fra første gang, at politikredsen rydder Pusher Street. Men modsat normalt er onsdagens aktion blevet varslet knap 50 timer i forvejen.

Det har TV 2 Kosmopol blandt andet spurgt leder for operativ specialafdeling ved Københavns Politi, Simon Hansen, om. 

(Artiklen fortsætter efter billedet.

- Vi kommer til at lave de her nedlukninger en gang i mellem, siger Simon Hansen fra Københavns Politi.
- Vi kommer til at lave de her nedlukninger en gang i mellem, siger Simon Hansen fra Københavns Politi.

Nedenfor kan du blive klogere på hans svar. 

Hvad handler rydningen om?

- Vi vil gerne sende et signal om, at der er flere myndigheder herunder politiet, Fonden Fristaden Christiania og christianitterne selv, der har sagt, at Pusher Street skal lukke permanent. 

- Det vil vi gerne i gang med at gøre, derfor lukker vi for en periode ned for Pusher Street, så det ikke er muligt at gå derind og købe sit hash i et bestemt tidsrum. 

Spørg Os - Formular

_

Hvorfor er det lige på onsdag, at I lukker Pusher Street midlertidigt? 

- Dagen er valgt ud fra nogle af vores egne overvejelser. Det kan jeg ikke komme nærmere. Men vi vil gerne vise alle - både christianitter og den organiserede hashhandel og køberne, der hører til - at nu nærmer vi os en periode, hvor Pusher Street lukker permanent. Det her er første skridt. 

Normalt fortæller I ikke om en rydning på forhånd. Hvorfor varsler I denne her på forhånd og endda et par dage før? 

- Vi håber, det gør, at dem, der havde tænkt sig, at de ville ud forbi Christiania og måske endda Pusher Street for at købe noget hash, de kan læse, at det skal de ikke lige på onsdag, fordi der er lukket. 

- Vi har en formodning om, at hashboderne ikke vil have nogen omsætning på onsdag. Derfor begynder køberne, sælgerne og leverandørerne at opdage, at Pusher Streets dage er talte.

Hvor længe kan I blive ved med denne her manøvre? 

- Det kommer vi ikke til at oplyse konkret. Vi kommer til at lave de her nedlukninger en gang i mellem og løbende, så folk vænner sig til, at Pusher Street vil lukke på et tidspunkt. 

- Omfang og hvor tit vi gør det, kommer vi ikke til at sige noget om. På onsdag bliver det klokken 15.00 og så resten af dagen. 

TV 2 Kosmopol har haft mulighed for at følge politiet under en rydning af Pusher Street. Se det i tirsdagens udsendelse klokken 19.30. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik