Influencer møder verdens mest magtfulde kvinde

Danske Sofie Lindqvist har flere end 150.000 følgere på instagram. Hun er faktisk så interessant, at verdens mest magtfulde kvinde ville møde hende.

- Jeg er da spændt. Jeg er glad for at få muligheden for at snakke med Ursula, siger Sofie Lindquist på vej op af trappen til Christiansborg.

Influenceren, der for mange nok er bedre kendt som hello_sofie er nemlig på vej ind for at møde verdens mest magtfulde kvinde. Nemlig Ursula von der Leyen.

- Jeg tror, hun gerne vil høre lidt om, hvordan det er at være mor og at skulle passe et arbejde samtidig, siger Sofie Lindquist.

Ursula von der Leyen er formand for EU-kommissionen, og i 2023 kårede Forbes Magazin hende til at være verdens mest magtfulde.

Og nu har hun så rakt ud til danske Sofie Lindquist gennem Instagram.

- I starten troede jeg ikke, at det var ægte, men så tænkte jeg, at det var en gylden mulighed for at fortælle om det, jeg fortæller om hver dag på min Instagram. Og så at få lov til at fortælle det til nogen, der har magt ude i verden, siger influenceren.

Karriere vs. familieliv

På den populære influencers instagramkonto er det især balancen mellem livet som mor og at være karrierekvinde, der fylder.

Derfor er hun da heller ikke i tvivl om, hvad samtalen skal handle om.

- Hun vil gerne ud med budstabet om, at man sagtens kan have et familieliv med små børn og have en karriere. Det tror jeg også, man kan, men vi skal ikke ignorere de strukturelle uligheder i vores samfund, der gør, at det er svært for mange kvinder at have begge dele, siger Sofie Lindquist. 

(Artiklen fortsætter efter Instagram-opslaget.)

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

'Hvad er det for nogle uligheder?'

- Jeg vil gerne gøre hende opmærksom på det store arbejde, der er på hjemmefronten. At tage sig af sine syge børn for eksempel, siger influenceren.

- Mange steder har man kun en dag, hvor man må tage sig af sit syge barn. Det gør, at mange kvinder føler, at de ikke kan begge dele, og så er der mange, der vælger deres børn og deres familieliv, fortsætter hun.

Et godt møde

Efter 15 minutter med Ursula von der Leyen, er det en glad influencer, der kommer ud fra mødet.

- Jeg synes, det var rigtig godt. Vi fik meget ud af det. Det var jo kun et kvarter, men jeg synes, vi fik meget ud af det, siger Sofie Lindquist.

Det var Ursula von der Leyen, der havde rakt ud gennem Instagram. Men for Sofie Lindquist er det okay - måske - at være en brik i et politisk spil.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Ursula von der Leyen ankommer til mødet.
Ursula von der Leyen ankommer til mødet.
Foto: Katrine Angel / TV 2 Kosmopol

- Det er lidt the name of the game, og det vil jeg gerne være. Jeg synes, at de pointer, jeg kom med, er vigtige, og jeg kan se i min indbakke, at det er vigtigt for rigtig mange kvinder, at vi bliver ved med at tale om det, siger hun.

Og uanset hvad så er hun stolt af at have mødt verdens mest magtfulde kvinde, og at hun har kunne dele sine synspunkter.

- Da jeg startede med at leve af mine sociale medier, vidste jeg ikke, at det ville komme hertil, og jeg er enormt stolt af, at jeg taler om nogle ting, som der er nogle mennesker ude i verden der lytter til, siger Sofie Lindquist.

- Også Ursula von der Leyen. Og jeg håber, at det gør, at vi kan råbe det endnu højere til endnu flere mennesker, slutter hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik