Sigtet efter fodboldoverfald i S-tog nægter sig skyldig i røveri – modtager dødstrusler

Flere personer blev truet til at udlevere deres FCK-trøjer til en Brøndby-fan i S-toget efter weekendens Derby-kamp.

En 25-årig mand er blevet varetægtsfængslet 20 dage, efter han ulovligt tiltvang sig to fodboldtrøjer og en halstørklæde efter kampen mellem FC København og Brøndby IF i søndags. 

Det sker efter, at manden, der onsdag eftermiddag meldte sig selv, blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret torsdag formiddag. 

Her erkendte den sigtede, efter at have talt med sin forsvarsadvokat Søren Bech, at han havde tiltvunget sig to fodboldtrøjer og et halstørklæde. Han nægtede dog, at der var tale om røveri, oplyser TV 2 Lorrys reporter fra retten.

Dommeren valgte under grundlovsforhøret at nedlægge navneforbud i sagen, hvorfor TV 2 Lorry er afskåret fra at bringe oplysninger, som på nogen måde kan identificere personen. 

Det var ønsket, fordi den sigtede ifølge forsvarsadvokaten har modtaget flere dødstrusler.

Navneforbuddet gælder også de forurettede.

Forsvarer krævede løsladelse

Dommeren afviste at fængsle manden for røveri, som der er rejst sigtelse for. Han blev i stedet fængslet for ulovlig tvang. Han er dog fortsat sigtet for røveri.

Og det kom bag på den 25-årige.

- Hvad? Skal jeg varetægtsfængsles? Jeg har samarbejdet hele vejen, lød det fra den 25-årige efter dommerens kendelse.

Anklageren i sagen gik efter 27 dages varetægtsfængsling, mens den 25-åriges forsvarer protesterede og ville have den sigtede løsladt, da der ifølge ham ikke var tale om røveri.

Dommeren lagde dog vægt på, at der er tale om flere forhold, og at der kan være medgerningsmænd på fri fod. Varetægtsfængslingen gælder frem til 31. august.

Den 25-årige overvejer, om sagen skal kæres til Østre Landsret.

- Vi er i fuld gang med at kortlægge forløbet. Vi har talt med de forurettede i de tre sager, men vi har en mistanke om, at der kan være flere lignende tilfælde. Derfor vil vi fortsat gerne høre fra både eventuelle forurettede og vidner, som vi endnu ikke har talt med, siger politikommissær Poul Hansen, der er leder af Sektionen for røveri i Københavns Politis efterforskningsenhed.

Gerningsmanden meldte sig selv på baggrund af en video, der florerer på de sociale medier, som viser, hvordan en FCK-tilhænger bliver presset af en mand i Brøndby-trøje til at tage sin klubtrøje af.

Episoden udspillede sig efter lokalopgøret i Parken, hvor FCK besejrede de blågule fra Vestegnen med 4-1.

Flere uroligheder under og efter fodboldkampe

Sagen væver sig ind i et mønster af flere episoder med uroligheder i forbindelse med fodboldkampe de seneste uger.

Ved en Conference League-kamp mellem Brøndby IF og polske Pogon Szczecin blev flere politifolk angrebet af fodboldbøller, og to politifolk blev bragt til behandling på skadestuen.

En polsk mand blev efterfølgende idømt tre måneders fængsel og udvisning af Danmark i seks år.

I denne weekend gæstede Brøndby så græsset i Parken på Østerbro i København i et opgør, som gennem årene flere gange har affødt uroligheder og vold blandt grupper af tilhængere.

Fra hjemmeholdets side havde den officielle fanklub fremstillet et gigantisk banner, som dækkede den ene tribune - en såkaldt tifo.

"Alle betjente er svin"

På tifoen sås karaktererne fra Olsen Banden-filmene og i baggrunden sås ikoniske københavnerbygning, heriblandt Hovedbanegården.

På banegårdens digitalur kunne man på tifoen se klokkeslættet 13:12. De tal menes at henvise til bogstaverne ACAB i alfabetet, som er en ofte brugt forkortelse i radikale miljøer - "All Cops Are Bastards" (Alle betjente er svin, red.), står det for.

På stadion sås også fodboldfans iført elefanthuer i klubfarver, så deres ansigter var skjult. Nogle af ballademagerne flåede sæder af og kastede med dem.

Og efter kampen var der så episoden i S-toget, hvor den brøndby-trøje-klædte mand tvang en medpassager til at tage sin FCK-trøje af.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik