Nu melder Øresundsbron sig også på banen: Vil hjælpe flygtninge

Øresundsbron melder sig nu også blandt de virksomheder, der vil hjælpe de ukrainske flygtninge - hvis de har den rigtige nummerplade.

DSB har gjort det gratis for ukrainske flygtninge at køre med tog. Det samme har Movia netop gjort med busserne

Og nu bliver kørsel over Øresundsbron også uden betaling. 

– Øresundsbron ønsker at give sin støtte til Ukraine og det ukrainske folk ved at lade flygtninge og nødhjælp komme over broen. Selvfølgelig skal vi hjælpe vores europæiske nabo i denne svære stund, siger Øresundsbrons administrerende direktør Linus Eriksson i en pressemeddelelse.

Øresundsbron åbner også for at hjælpe frivillige organisationer, der kører lastbiler med nødhjælp til Ukraine eller busser med personer, som er evakueret fra Ukraine med passagen over broen.

 I så fald skal man på forhånd kontakte Øresundsbrons kundeservice, der skal give tilladelse, inden passagen.

- For at vise vores støtte til Ukraine vil vi også fortsætte med at lyse Øresundsbron op i Ukraines flags farver hver weekend i marts, siger Linus Eriksson.

Linus Eriksson udelukker overfor nyhedsbureauet Ritzau heller ikke, at der kan blive tale om, at privatpersoner med nødhjælp eller ukrainske flygtninge i bilen kan få lov til at køre over broen uden betaling.

- Jeg kan ikke love, at alle privatpersoner generelt kan få lov til at køre gratis over broen med nødhjælp og flygtninge. Det vil komme an på, hvad man hjælper med, og hvor mange man kommer.

- Kontakter man vores kundecenter, så vil de forsøge at hjælpe med gratis passage, siger han.

I første omgang gælder ordningen frem til 31. marts. Og det gælder for personbiler med ukrainske nummerplader. 

Praktisk information:

 • Når en personbil med ukrainsk registreringsnummer kommer til kontantbanen ved Øresundsbron, får de lov til at køre igennem . 

 • Denne ordning gælder foreløbig til 31. marts 2022, hvorefter det vurderes, om der fortsat er behov. 

 • Øresundsbron har sat en begrænsning på max 2 x t/r i perioden frem til 31. marts for samme nummerplade.

 • For lastbiler med nødhjælp til Ukraine og busser med personer, som er evakueret fra Ukraine, gælder det, at Øresundsbrons kundeservice skal have en forespørgsel og give tilladelse i forvejen.

 • Det er ikke muligt at få tilladelsen ved Øresundsbrons betalingsstation. Se kontaktdetaljer på Øresundsbrons hjemmeside

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik