Svanemærkede og bæredygtige: Små 500 studieboliger opføres ved DTU

Som det første byggeri i Danmark vil studieboligerne ved DTU i Lyngby være bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld og samtidig Svanemærket.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

478 bæredygtige studieboliger er på trapperne ved Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby.

Så snart lokalplanen for området blevet revideret og godkendt, stikkes spaderne i jorden til det store studieboligbyggeri, der ventes opført mellem januar 2020 og sommeren 2021.

Samtidig kommer de otte blokke i fire etager til at markere et nybrud inden for miljøvenligt boligbyggeri.

Det oplyser Pension Danmark, der sammen med Boligfonden DTU er bygherre på projektet, i en pressemeddelelse.

- Vi har valgt Scandi Bygs (totelentreprenør, red.) modulbyggeri, og da de leverer Svanemærkede boliger som standard, vil de nye boliger som det første byggeri i Danmark både blive bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld og samtidig Svanemærket, siger Torben Möger Pedersen. der er PensionDanmarks administrerende direktør.

Bygges ved hjælp af robotter

Det 17.500 kvadratmeter store byggeri, der foruden studieboligerne rummer fællesrum og -køkken, vaskeri og sportsfaciliteter, bliver opført på den ledigegrund Lundtoftevej 160, der grænser op til DTU i Lyngby.

- Lyngby-Taarbæk er en stærk videns- og uddannelsesby, hvor mange unge har deres hverdag. Derfor er vi glade for, at der investeres i ungdomsboliger, så både vores egne unge og de mange, der kommer hertil udefra, får bedre mulighed for at bo i byen, siger borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani (K) og fortsætter:

- Og når PensionDanmark og DTU tilmed vælger at omdanne et tidligere industriområde til bæredygtige ungdomsboliger, så bidrager det positivt til byens udvikling.

Studieboligbyggeriet ved DTU

Beliggenhed Lundtoftevej 160 i Lyngby

 

Samlet areal: 17.500 m2

 

Antal boliger: 478

 

Indflytning: Første etape fra sommeren 2020

 

Totalentreprenør: Scandi Byg

 

Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten

 

Bygherre: PensionDanmark og Boligfonden DTU

 

Certificering: DGNB Guld og Svanemærket

Totalentreprænøren Scandi Byg producerer boligerne som moduler - blandt andet ved hjælp af robotter - der så placeres på lastbiler og køres til byggepladsen i Lyngby, hvor de samles og bliver til de otte boligblokke. Det er med til at gøre byggeprocessen markant kortere.

Det ventes, at byrådet i Lyngby godkender en ny lokalplan for området i januar næste år, og så kan byggeriet ellers gå i gang umiddelbart efter dette. Overholdes tidsplanen, står byggeriet færdigt og klar til at tage imod studerende fra sommeren 2021.

Se første afsnit af TV 2 Lorrys serie 'Klimakasser', der handler om fremtidens bæredygtige byggerier på dette link, eller se et af de fem afsnit af serien i videoen herunder:

 

 
Nyheder

20161130-150128-4-5960x3979ma

Relæ-skaberen Kim Rossen er død: "Havde stor betydning for den danske madscene"

rasmus lindbjerg

Har du hørt om ’brotox’? Skønhedsklinikker går målrettet efter mænd

Det gamle København

Se billederne: Engang var København én stor parkeringsplads

Vis mere
rwtw

Flere etageejendomme evakueret: Røgudvikling kan skyldes kemikalier

20170419-125531-A-1920x1281we

Bip bip bip:
Nu kan en del københavnere blive vækket af larm endnu tidligere

Vis mere