Advokat repræsenterer 22 ofre fra skyderiet i Field’s: ”Tragedien har sat varige mén hos samtlige ofre”

Den tiltalte i sagen om skyderiet i Fields undskyldte over for alle de pårørende i retten.

Ved fredagens retsmøde fik den 23-årige mand, der er tiltalt for skyderiet i Fields 3. juli 2022, det sidste ord.

Da retsformanden spurgte, om han ønskede at sige noget, svarede den tiltalte lavmælt:

- Ja.

- Efter at jeg er begyndt på stærk antipsykotisk medicin, kan jeg ikke længere se mig selv i det, jeg har gjort, sagde han.

Han læste herefter sin undskyldning op fra et papir:

- Undskyld til de pårørende. Undskyld til dem, der overlevede. Undskyld til dem, der ikke overlevede. Undskyld til dem, der er traumatiserede. Undskyld, sagde han.

Stor erstatning til pårørende

I forbindelse med retssagen mod den 23-årige mand, er der blevet gjort krav på nogle af de højeste erstatninger til ofre nogensinde.

Bistandsadvokat for de forurettede, Helle Hald, forklarede under retsmødet, at erstatsningskravene "sprænger rammerne".


Hun krævede blandt andet 250.000 kroner til hver af de to børn, som så deres far blive skudt og dræbt i Fields. De to børn var 11 og 14 år.

Bistandsadvokaten krævede også 250.000 kroner til søsteren til den 17-årige dreng, der var på arbejde i biografen. Søsteren blev ført forbi præcis det sted, hvor hendes bror lå.

Den sidste godtgørelse i forhold til manddrab drejede sig om den unge pige, som døde på rulletrappen. Her krævede bistandsadvokaten, at forældrene og broren får 150.000 kroner hver.

- En tragisk hændelse

Helle Hald har repræsenteret i alt 22 ofre, som hun har vejledt og rådgivet i nu næsten et år.

Hun fortæller, at hendes opgave har været at sørge for, at "ofrene bliver husket" i processen og hjælpe dem med at få kompensation for de skader, episoden har efterladt dem med.

Fælles for dem alle er, at de har haft brug for at tale om episoden og forstå, hvor de kan søge hjælp, fortæller hun.

- De har haft brug for informationer om, hvad sker der nu, og i høj grad at finde ud af, hvordan de kan blive erstattet, hvis de er sygemeldte, fortæller Helle Hald til TV 2.

Mange af vidnerne har efterfølgende lidt af angst som følge af oplevelsen. Blandt ofrene har der været nogle, der havde det så skidt, at de ikke var i stand til at møde op i retten.

Helle Hald fortæller, at tragedien i Fields har sat varige mén hos samtlige ofre. Det kan både være fysiske og psykiske.

- Der er ikke nogen af dem, der går videre uden at have ar på sjælen af den episode, som fandt sted i Fields, siger hun.

I forbindelse med retssagen har der ofte været fokus på, at den 23-årige sigtede allerede havde været i kontakt med psykiatrien, og at han blandt andet selv havde opsøgt hjælp.

Det har gjort sagen ekstra tragisk i manges øjne, og den følelse sidder også i mange ofre, fortæller Helle Hald.

- For de forurettede er der ingen tvivl om, at det føles som en yderligere krænkelse at have den tanke, om det kunne havde været undgået, hvis samfundet havde handlet anderledes, siger hun.

Ved dagens retsmøde skulle anklager og forsvarer procedere for og imod skyldsspørgsmålet. Der ventes dom i sagen den 5. juli.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik