Var borgmester i et par timer: Her er de første ord fra hovedpersonen efter valgdrama

Vivi Nør (SF) mener ikke, at hun havde indgået en endelig konstitueringsaftale med fire andre partier, før hun indgik en aftale med Socialdemokratiet og De Radikale om at blive borgmester i Albertslund.

Anklagerne er torsdag fyget gennem luften mod Vivi Nør Jacobsen (SF) efter valgdramaet i Albertslund onsdag aften.

Med støtte fra den siddende borgmester Steen Christiansen fra Socialdemokraterne og Radikale Venstre stod Vivi Nør Jacobsen til at overtage borgmesterposten, som hun besad i lige nøjagtig 2 timer og 17 minutter.

Men det hele blev vendt på hovedet, da Socialdemokratiet brød konstitueringsaftalen og indgik en aftale med De Konservative, Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti, hvorfor det lykkedes Steen Christiansen (S) at generobre posten.

quote Det er helt rigtigt, at vi havde lavet en aftale inden valget om, at vi skulle afsøge mulighederne sammen, men vi havde ikke en endelig konstitueringsaftale

Vivi Nør Jacobsen (SF)

Nu udtaler Vivi Nør Jacobsen (SF) sig for første gang efter dramaet i vestegnskommunen.

Til TV 2 Lorry forklarer hun:

- Jeg synes, at det er ærgerligt for børnene og naturen i Albertslund. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg og SF med borgmesterposten havde kunnet sikre, at minimumsnormeringer kan mærkes af alle børn i Albertslund og sikret mere plads til naturen.

- Desværre valgte Socialdemokratiet som bekendt at løbe fra en endelig underskrevet konstitueringsaftale. Socialdemokratiet har sat egeninteressen og magten over både politik, valgets tale og borgerne i Albertslund, siger hun.

"Havde ikke en endelig aftale"

Torsdag oplyser to spidskandidater fra henholdsvis De Konservative og Venstre til TV 2 Lorry, at de - sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti - havde stået klar til at gøre Vivi Nør Jacobsen til borgmester i Albertslund.

Partierne mener, at de stod med en klar konstitueringsaftale, hvor Vivi Nør skulle være borgmester.

Ifølge partierne droppede SF'eren dog deres aftale for i stedet at konstituere sig med Socialdemokratiet og De Radikale.

Vivi Nør Jacobsen skal i den forbindelse angiveligt have sagt:  "Jeg kommer for at sige, at jeg har røvrendt jer – Socialdemokratiet har gjort mig til borgmester," hvilket fik de fire partier til at troppe op hos Steen Christiansen - og senere indgå en ny aftale med ham som borgmester.

Om forløbet onsdag aften udtaler Vivi Nør Jacobsen til TV 2 Lorry:

- Det er helt rigtigt, at vi havde lavet en aftale inden valget om, at vi skulle afsøge mulighederne sammen, men vi havde ikke en endelig konstitueringsaftale, lyder det:

- Efterfølgende kom muligheden for en aftale med S og R. En mulighed for at videreføre vores årelange samarbejde – dog med mig i spidsen som garant for en ny kurs. Jeg er dybt uforstående over, at man så springer fra en endelig skriftlig konstitueringsaftale – sågar efter aftalen er offentliggjort, siger hun.

Socialdemokratiet gik 7,8 procentpoint og to mandater tilbage i Albertslund ved valget tirsdag. Partiet blev dog stadig det største parti med syv mandater.

Modsat gik SF 9,5 procentpoint frem og fordoblede sine mandater til 4. Vivi Nør Jacobsen blev også kommunens største stemmesluger med 1293 personlige stemmer. Steen Christiansens fik 820 stemmer.

_

_